O altfel de scenă

Piesă cu un singur act și 5 scene.

O odaie de mahala.O ușă care arată atât ieșirea, cât și intrarea,  o fereastră.

Un birou, un scaun și un calculator.

Personaje:

  • domnul Dumitrache
  • Procesorul
  • Hard-disk-ul
  • Sursă de alimentare veche
  • Placa de bază
  • Sursă de alimentare nouă (scena 5)

Scena 1- Existența unei probleme la alimentarea Pc-ului domnului Dumitrache.

Era o noapte frumoasă, până ce domnul Dumitrache s-a așezat la biroul său să scrie câteva articole pentru ziarul de a doua zi. Sursa de alimentare este una foarte veche, cam de vreo 10 ani, ceea ce înseamnă că are o pornire greoaie. Nici dacă o dai cu puțin ulei, nu o ajuți să alunece, să pornească mai repede. Domnul Dumitrache, răbdător și calm din fire, de această dată, a reacționat într-un fel violent și a dat cu pumnul în unitatea calculatorului.Era furios.Așteptase deja 20 de minute și nimic nu se întampla. Pur și simplu, calculatorul nu se deschidea.Nervos, merge la culcare, gândindu-se că va remedia în zori situația.


Scena 2: Domnul Dumitrache a adormit și a început să viseze la ce se întamplă defapt în interiorul calculatorului său.

Procesorul(către sursă): Deșteapto, din cauza ta omul nu a putut să lucreze.Noi eram pregătiți cu toții, iar tu ne-ai stricat planurile. Acum, nu avem somn și asta numai din cauza ta.Când, Doamne, iartă-mă, ieși și tu la pensie? Nu vezi că ne încurci pe toți? Ești din ce în ce mai înceată, băi surso!!

Hard-disk-ul completează: Chiar așa, când ieși la pensie? Nu ai și tu copii? Nepoți? Strănepoți? Orice?!

Sursa de alimentare: Încetați odată. Nu sunt eu de vină.Eu am încercat din răsputeri, dar nu mai am putere. Nu știu ce se întamplă cu mine.De la o vreme sunt tare slabită și înceată.Nu mai aruncați cu șuruburi în mine.

Procesorul:Așa-ți trebuie dacă te încăpățânezi să rămâi. Îi faci rău stăpânului, nu vezi? Nu auzi? Cu tine, va rămâne fără slujbă. Ce va mânca? Cum își va plăti cheltuielile? Ești inconștientă! Acceptă realitatea și lasă loc unei surse de alimentare noi, cum este Sursa Fortron.

Placa de bază: Ce răi sunteți.Priviți..ați făcut-o să plângă.Acum chiar nu va mai funcționa niciodată. Voi sunteți cei care o stresați și o jigniți. De asta ea nu mai funcționează ca înainte. S-a săturat să o tot certați. Este în depresie. Ce rezolvați prin asta? Domnul Dumitrache va scăpa de noi toți dacă nu suntem uniți. Va lua alt calculator, iar noi…noi vom sta aici…plini de praf și fără speranță.Vreți asta? Eu nu..


Scena 3: Ora 2:00. Domnul Dumitrache se trezește speriat și se îndreaptă direct spre calculatorul său cu speranța că va funcționa de data asta.

Domnul Dumitrache: Te rog să pornești.Am nevoie de tine. Te rog! Îmi pare rău că te-am lovit, dar sunt stresat.Cum voi scrie articolul fără tine? Offf…și dacă aș ști ce te doare..offf…dacă visul pe care l-am visat ar fi adevărat…Ohhh…Staaaaai! E adevărat! Bingo!! Evrika!!! Sursă de alimentare…Da, da, da!!! Asta e! Calculatorul meu nu pornește fiindcă sursa de alimentare nu mai e funcțională. Curentul ajungea cu greu și mereu insuficient.Dar acum, nu mai ajunge deloc.Ohhh..trebuia să-mi dau seama până acum.. Gata!! Știu…Mâine merg să îmi iau o nouă sursă. Dar oare…n-ar trebui să caut și niște promoții componente? Poate îmi mai întineresc puțin calculatorul.


Scena 4: Dis-de-dimineață, domnul Dumitrache merge la un internet Café și caută pe magazinul MarketOnline.ro recomandări și oferte promoționale.mketonline

Domnul Dumitrache:Wow.Ce site fain…Și câte găsești aici.Ia să vedem…surse FSP.fsp-logo_mic.Hmm…interesant…Cred că am să-mi cumpăr o sursă nouă și performantă. Celelalte componente se vor bucura.Am să încerc să nu rănesc vechea sursă, o voi păstra într-o cutie ca amintire.


Scena 5: Domnul Dumitrache cumpără noua sursă și le face o surpriză tuturor.

Sursa de alimentare veche:Vaaaaaai…Nuuuuu.De ce îmi faci una ca asta? Încă nu sunt pregătită să mă despart de toți cei de aici. Vă rooog,nuuu! ( și plânge, și suspină, și iar plânge)

Procesorul: Era și timpul. În sfârșit scăpăm de tine.

Hard-disk-ul: Abia aștept să cunosc sursa cea nouă.

Placa de bază:Mă, voi iarăși sunteți răi? Lăsați-o în pace! Surso, stai liniștită, nu se va întampla nimic. Nimeni nu te poate înlocui. Ai fost și ești specială pentru noi toți.Să nu uiți asta..orice s-ar întampla.

Sursa de alimentare veche:Bzzzzz….ăăăă….( Domnul Dumitrache înlocuiește sursa veche cu cea nouă)

Sursa de alimentare nouă:Bună tuturor.Mă bucur să vă cunosc.Sper să facem echipă bună!


Cortina cade, iar domnul Dumitrache își continuă liniștit treburile la calculator, cu certitudinea că, sursa cea nouă de alimentare nu îi va face probleme o bună perioadă de timp.

Articol scris cu stângăcie pentru SuperBlog 2015.

Un gând despre “O altfel de scenă

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. FSP – Fortron îți pune PC-ul în mișcare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s