Fără baterie în munţi

Ce poate fi mai plăcut decât o evadare în ţinuturile alpestre ale munţilor? Mi-am convins prietenii să mă însoţească într-o călătorie temerară la Cheile Bicazului pe o vreme de toamnă însorită şi blândă. Mai întâi am străbătut cu maşina drumuri şerpuitoare de munte ce străpung pustietăţi nebănuite. În dreapta şi în stânga noastră, tabloul unei lumi fantastice cu păduri ancestrale şi prăpăstii adânci se prefigurează magnific şi ireal. Intuim depărtările neatinse de om, adăpostind vietăţi curioase şi ne bucurăm de proximitatea peisajului atins de mâna lui Dumnezeu. După câteva ore de mers grandioase, Cheile Bicazului ne întâmpină precum zidurile unor cetăţi preistorice.

Se face deja seara şi continuăm drumul până la cabana ce-o să ne adăpostească peste noapte. Mergem la somn cu gândul la dimineaţa următoare când va trebui să luăm de la capăt aventura acestei călătorii minunate pentru a vizita împrejurimile şi punctele de atracţie turistică.
A doua zi, la peste 1000 de metri altitudine, aerul era subţire şi rece. Frigul tăios de munte a ieşit peste noapte din văgăuni îngheţând parbrizul maşinii şi presărând la picioarele noastre bruma strălucitoare a unei dimineţi reci de toamnă. Trebuie să pornim autoturismul pentru a-l pregăti de drum. Introduc cheia în contact şi învârt. Maşina răspunde gutural şi fără putere, cu o zvâcnire palidă ce îmi dă emoţii. La următoarele încercări, motorul dă acelaşi răspuns. Surpriză: frigul de peste noapte a secătuit bateria de puteri şi se pare că suntem prizonieri în vârful muntelui, departe de civilizaţie şi de orice magazin de baterii auto. Un amic îmi dă soluţia salvatoare. La sfatul lui, intru pe site-ul baterii auto , un magazin online de baterii auto cu montaj la domiciliu. Le cerem ajutorul şi, în scurt timp, o echipă de ingineri vine până la noi cu toate instrumentele necesare pentru a ne scoate din încurcătură. Măsoară puterea bateriei şi diagnosticul e clar: ne trebuie una nouă. Avem de ales între o baterie auto Varta, Bosch, Rombat sau Banner. Preţurile sunt mai mult decât bune. Unul din amicii mei mă sfătuieşte să cumpăr Varta pentru că îi place cum se comportă pe maşina lui. Eu vreau să încerc de data aceasta bateria auto Bosch. Nu am folosit niciodată această marcă şi îmi plac noile provocări. Nu mai trebuie să mergem la service pentru verificări şi garanţie. Montajul şi garanţia pentru acumulatori auto se efectuează pe loc. Mai mult, echipa de ingineri preia şi bateria veche astfel încât am scăpat şi de această povară.
Într-un timp mai scurt decât credeam, maşina este plină de energie şi gata de drum. Obiectivele turistice, peisajele încântătoare, drumurile şerpuitoare de munte ne aşteaptă. Drum bun cu BateriiAuto.net!


Articol scris pentru SuperBlog 2015, Proba 17

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s