Trandafiri şi iubire

Femeie, de câte ori ai primit trandafiri? Sunt convinsă că ai primit măcar unul până acum. Dar ştii tu oare ce semnificaţie are un trandafir?Am întâlnit bărbaţi care dăruiesc trandafiri doar cu un scop, acela de a cuceri o femeie. Dar oare trandafirul este cel care ne cucereşte sau bărbatul care îl oferă? Am întâlnit bărbaţi care dăruiesc un trandafir pentru a fi iertaţi. Dar oare un trandafir este suficient pentru o femeie să ierte un bărbat? Cu o floare se face primăvară? Am întâlnit bărbaţi care rup petalele trandafirilor pentru a le pregăti femeilor un decor romantic.

Dar am întâlnit bărbaţi care oferă trandafiri fără scop, fără vreo ocazie specială, iar aceşti bărbaţi ar trebui apreciaţi mai mult. De ce zic asta? Fiindcă ei dăruiesc din suflet, din inimă, fără a aştepta vreo răsplată. Singura lor mulţumire este că au făcut o femeie fericită. Pentru a dărui un trandafir, nu e nevoie de o ocazie anume, cum ar fi Ziua îndrăgostiţilor, 8 Martie, ziua onomastică, ziua de nume, etc. Un trandafir îl oferi pur şi simplu.

Îmi amintesc fiecare trandafir primit. Majoritatea bărbaţilor mi-au dăruit flori doar cu ocazii speciale sau cu un scop. (am înţeles asta mai târziu). Acum, primesc flori când mă aştept mai puţin. De când l-am întâlnit pe B. , îmi face zilele mai frumoase.

La începutul relaţiei noastre, mai exact timp de un an, am primit zilnic câte un trandafir. Nu am putut să nu îl întreb de ce face asta, subestimându-mă că eu nu merit acei trandafiri. Dar el mi-a răspuns: „Meriţi toate florile din lume. Meriţi ce e mai bun şi frumos, iar atunci când îţi dăruiesc aceste flori, zâmbetul şi strălucirea din ochii tăi mă fac cel mai fericit bărbat.”

De unde ştia el că trandafirii sunt florile mele preferate? Nu cred că i-am zis asta vreodată, şi totuşi ştia. Trandafirii sunt florile sufletului meu. Poate că şi el este omul sufletului meu. De aceea ştie atâtea lucruri fără să i le fi spus.

buchet-din-101-de-trandafiri-multicolori-fvF3aDupă un an, a încetat cu trandafirii. Pentru o perioadă. Într-o zi, un curier bate la uşă, se prezintă, mă pune să semnez o hârtie şi îmi înmânează cel mai frumos buchet de trandafiri. Era un buchet de trandafiri superb, multicolor, cu un bileţel: „Să zâmbeşti mereu, căci zâmbetul tău e ca o rază de soare care-mi încălzeşte sufletul. Cu iubire, B.” Am rămas 3 minute rezemată de tocul uşii admirând buchetul imens şi citind bileţelul de mai multe ori. Am numărat trandafirii şi erau 101. Emoţiile m-au cuprins, am luat telefonul şi l-am sunat. Nu mi-a răspuns. „Ciudat…el mereu îmi răspunde, poate are treabă.Mă va suna el.”

De data asta, nu m-a sunat şi am început să îmi fac griji. Când să îl sun pentru a nu ştiu câta oară, cineva bate la uşă. Era el ascuns după un alt buchet de trandafiri. M-a luat în braţe şi m-a sărutat. L-am întrebat ce s-a întamplat şi mi-a spus că telefonul lui era pe silenţios şi că toată ziua a stat pe un site cu buchete de trandafiri, de unde mi-a comandat aceste buchete.”Ce mai e şi asta? Îşi bate joc de mine?”

Ne-am aşezat la masă şi a început să îmi povestească despre acest site. Eram vizibil îngrijorată de faptul că nu îmi răspunsese.

„Draga mea, ştii că timp de un an ai primit în fiecare zi câte un trandafir. Când am împlinit un an de relaţie, am zis să încetez cu asta fiindcă, probabil, nu mai eşti aşa entuziasmată. Zile întregi mi-am bătut capul şi colegii de serviciu, să găsesc ceva mai frumos decât un singur trandafir. Şi ce e mai frumos decât un buchet de flori? Am căutat mult până am găsit acest site unde găseşti trandafiri proaspeţi, aduşi din Olanda şi în plus, livrarea este gratuită.”

Ascultându-l, mi-am dat seama cât de mult mă iubeşte şi că ar face orice lucru pentru a-mi aduce zâmbetul pe buze.


Dragă B. , prin intermediul acestui articol, vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ce faci pentru mine, să-ţi mulţumesc pentru că mi-ai fost alături mereu, indiferent de situaţie. Îţi mulţumesc pentru fiecare floare, pentru fiecare gest. Îţi mulţumesc fiindcă eşti Tu.

Cu drag, A!


Articol scris cu drag  pentru SuperBlog 2015, Proba 18.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s