Care este cea mai bună brânză din lume?

Marți 13.

M-am trezit în zori (  nu fiindcă am vrut eu, ci fiindcă vecina mea are un cocoș ce cântă de cum apar zorii). Era o zi de toamnă târzie, iar totul în jur era gri, frunzele și-au luat demult zborul de pe crengile copacilor. Vremea mă deprima la fel ca serviciul în ultima vreme. Nu știam ce să mai fac, nu știam ce ușă ar trebui să închid și ce ușă ar trebui să deschid. În capul meu era un amalgam de vise, de idei. Mă săturasem să merg la serviciu. Nu aveam nicio plăcere. Era greu să fii vânzătoare într-un magazin, dar situația mă obliga. Așa a început totul în acea dimineață. Acea dimineață care prevestea o zi îngrozitoare ( dat fiind că era și marți 13- zi cu ghinion) , a fost cea mai frumoasă dimineață urmată de cea mai bună zi din ultimul timp.

Când eram mică, visam să iau interviuri oamenilor celebri, să aflu viața lor, să aflu pasiunile lor, să public articole peste articole și să am succes. Anii care au trecut, mi-au arătat că nu este așa de simplu să intri în această lume și am renunțat (pentru moment). Am încercat să fac altceva, dar mi-am dat seama în acea zi de marți că nu sunt fericită, că trebuie să îmi urmez visul orice ar fi.

Într-o zi, am găsit un concurs pe internet, unde se puteau înscrie pasionații de bloguri, interviuri. Am zis să încerc și să văd ce îmi rezervă viața. Măcar nu rămân cu regretul că nu am încercat.

Enunțul suna cam așa: ” Care este cea mai bună brânză pe care ai mâncat-o vreodată? Nu știi? Nimic mai simplu. Primii 10 care se înscriu în acest concurs, au posibilitatea sa îi ia un interviu domnului Toni Delaco și să afle care este cea mai bună brânză.Nimic mai simplu. Te așteptăm să ne aduci răspunsul.”

Zis și făcut. M-am înscris și am uitat de asta..până în ziua de marți 13 când am fost sunată și anunțată că am șansa să îi iau un interviu domnului Toni și să aflu care este cea mai bună brânză.”Nimic nu e întâmplător”- mi-am zis.

Și așa a început”nebunia”vieții mele. Interviul era programat pe săptămâna următoare, iar eu trebuia să găsesc câteva întrebări care să mă ducă la răspunsul cel mare: Cea mai bună brânză din lume. Mi-am luat sacoul meu galben preferat, o cămașă albă, pantaloni negri și am pornit spre locația unde avea loc întâlnirea.


 

 • Bună ziua, domnule Toni. Numele meu este Elsa și astăzi am să vă iau un interviu, după cum bine știți.
 • Îmi pare bine, Elsa. Eu sunt Toni. O plăcere să cunosc asemenea persoane. Îmi place mult sacoul tău. Îmi aduce aminte de brânza mea ce bună. Ooo..dar stai…să te ajut să te așezi.
 • Mulțumesc. Foarte drăguț din partea dumneavoastră. Am o serie de întrebări pe care le-am pregătit de acasă să vi le adresez.
 • Nu te grăbi și fii relaxată. Nu cred că întrebările de acolo îți vor aduce răspunsurile dorite. Aș vrea ca totul să decurga natural. Nu-mi prea plac întâlnirile formale.
 • Îmi cer scuze.
 • Oh..nu ai de ce..Vreau doar să discutăm liber, ca doi prieteni care nu s-au văzut demult și au de povestit vrute și nevrute.
 • Am înțeles. ( cu vocea tremurândă)..Deci…cum ați început să fiți fan brânză? Adica…vă place așa mult brânza?
 • Fan brânză? (râse…începusem să mă simt prost că i-am adresat tocmai lui această întrebare. Păi, să știi că nu m-am născut fan brânză, ci am devenit. Totul a început la țară, în satul bunicilor mei. Ei aveau vaci și oi, iar eu mai mereu stăteam cu bunicul când făcea caș, urdă. Bunica punea brânză pentru iarna, iar eu mereu îmi băgam nasul. Așa am devenit eu Fan brânză. Când vezi cum sunt făcute produsele, mai mare dragul să le mănânci.
 • Și mai apoi? Cum ați continuat? Ce va făcut să ajungeți până aici?
 • Domniță dragă, ce să spun…pasiunea pentru brânză m-a adus aici. Sunt un gurmand…un gurmand de brânză. Mănânc cu orice brânză: roșii, varză, piept de pui, mămăliguță, etc. Mai cred că și iubirea m-a adus aici. Fiindcă fără iubire, fără devotament, n-aș fi ajuns niciodată aici.
 • Și totuși..mulți spun că ați găsit cea mai bună brânză din lume. Este adevărat sau este doar un mit, doar un zvon?
 • Este un secret, dar ți-l voi împărtăși fiindcă îmi ești tare simpatică. Mulți se așteaptă ca cea mai bună brânză să fie ceva ce nu a existat vreodată. Greșesc. Cea mai bună brânză din lume, e acea brânză care este servită cu familia. Da! Cu familia! Când mănânc brânză singur, e la fel ca oricare brânză, dar când mănânc la cină, spre exemplu, brânză cu familia, este cea mai bună brânză pe care am mâncat-o vreodată.
 • Nu m-aș fi gândit la asta. Vă mulțumesc mult pentru tot. Mi-a făcut mare plăcere să îmi petrec timpul cu oameni ca dumneavoastră. Să fiu sinceră, când am venit aici, mă gândeam că voi primi altfel de răspunsuri cu privire la cea mai bună brânză. M-ați impresionat, iar în același timp, m-ați pus pe gânduri. Familia este cea mai importantă, iar gustul mâncărilor are alt gust, alături de cei dragi.
 • Plăcerea a fost de partea mea și te aștept la o cină împreună cu familia mea. Să guști și tu Cea mai bună brânză din lume.

  Am plecat acasă mulțumită și am trimis mail cu interviul. După câteva zile, am aflat și răspunsul. Eram câștigătoare. Aflasem că domnul Toni nu a mai vrut să discute cu nimeni. Doar cu mine. A vrut să fiu eu cea care îi prezintă marele secret. Un domn galant și rafinat, un om cu un suflet minunat. Așa mi-am îndeplinit visul și viața mea s-a schimbat. În sfârșit făceam ce îmi plăcea, iar astă mă făcea pe deplin fericită și împlinită.


  Acum, fug să mă îmbrac fiindcă domnul Toni Delaco mă așteaptă împreună cu familia sa la cină. Presimt o seară excepțională. Tu ce zici? Care crezi că este cea mai bună brânza din lume? Are dreptate Toni?


  Articol scris pentru SuperBlog 2015

Un gând despre “Care este cea mai bună brânză din lume?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s