Hairminatorul

Nu de puține ori am auzit bărbați care refuză categoric să se gândească la epilat, dar să se și apuce de epilat. De ce le e frică așa tare? M-am întrebat mereu. Oare pentru că au auzit atâtea povești despre ceara încălzită, despre benzi depilatore, epilatoare și DURERE? Da! Noi, femeile ( bine…aici este de discutat…fiindcă știu destul de multe femei care o țin pe a lor…cum că a fi neepilată e sexi…doar părerea lor…cââââââh) mereu avem grijă să fim impecabile, să arătăm bine și să nu fim prinse neepilate. Totuși, am văzut destule emisiuni mondene în care apăreau femei celebre de la care aveam anumite pretenții, neepilate.( Pozele sunt oribile și provoacă stări de rău- să mă exprim frumos- de aceea am ales să nu pun niciuna…să mă iertați…dar refuz să văd femei așa cum sunt ele ). Oare nu le e jenă? Întreb și eu. Oare bărbații de lângă ele, ce părere au?

De-a lungul timpului, m-am confruntat cu diferite probleme în ale epilatului. Având o piele sensibilă, mi-a fost foarte greu să găsesc o metodă care să nu îmi afecteze pielea, să nu îmi apară fel de fel de iritații, să nu mă trezesc cu fire crescute sub piele, în concluzie: Să pot să ies în rochie vara și să nu trebuiască să-mi ascund picioarele ( Mi s-a zis că aș avea picioare sexi..și că nu ar trebui ascunse…hihihi). Am trecut de la aparatul de ras, la benzi depilatoare; de la benzi depilatoare la epilator electric; de la epilator electric la ceară de unică folosință. M-am torturat în fel și chip. Mă întreb câteodată ce ar zice pielea mea dacă ar putea vorbi. La câte i-am făcut sigur ar spune: ” Nu te potolești? Mai ai mult? Lasă părul acolo. Nu vezi că e sexi? Multe tipe mișto de la Hollywood procedează așa.”

Ultima oară am încercat o metodă relativ nouă. De ce zic nouă? Fiindcă abia de câțiva ani a început să fie cunoscută epilarea cu zahăr la noi în România. Toate bune și frumoase. Am căutat pe internet rețeta: apă + zahăr…nimic complicat la prima vedere. Am început să urmez pașii:

  • Apă- bifat
  • Zahăr- bifat
  • Un vas din metal-bifat

Am început frumușel prin a pune apa și zahărul în vasul din metal, am pus vasul pe foc și am așteptat. Consistența era la fel ca cea văzută în filmulețele de pe internet, culoarea era identică. Și totuși..ceva nu a ieșit conform planului. Pun amestecul din apă și zahăr pe o suprafață destul de măricică a piciorului meu stâng, iau o bucată de material pe care am găsit-o prin casă ( așa arăta în acel video…de ce să nu fac la fel chiar dacă am benzi speciale pentru epilat?) și așez pe ceara mea dulce preparată-n casă. Încerc o epilare, dar nu mi-a ieșit nimic. Ceara mea care promitea minuni, promitea că nu mă va durea epilarea, nu și-a făcut treaba. Bine…și-a facut cam jumătate din treabă: Nu m-a durut deloc…și asta fiindcă a rămas lipită de piciorul meu în ciuda faptului că m-am chinuit să o iau de acolo. N-a vrut și n-a vrut să plece cu bucățica de material. Ce să fac de acum? Iau alcool medicinal, o dischetă demachiantă și încerc să curăț. Nimic. Tot acolo a stat. Să nu mai zic de vasul din metal ce am făcut și din el. A trebuit să îl arunc fiindcă ceara aia se întărise atât de mult încât nu puteam să îl curăț.

Mă panicasem:”Ce să fac? O sun pe mama.” Bineînțeles, la ce mă puteam aștepta? Mama a început să râdă și mi-a zis că așa-mi trebuie dacă iau în serios toate chestiile de pe internet. Totuși, mi-a dat soluția: APA. Ceara mea s-a dus cu apă. ”Uraa” mi-am spus. Mi-am pus o cadă plină cu apă fierbinte și am stat la înmuiat cam o oră jumătate. Așa pentru relaxare și pentru ceara aia afurisită. Experiența asta m-a trezit și am spus că nu voi mai încerca nimic din ce se vrea a fi fenomenal, extraordinar, bla bla bla.

Și totuși….recent am mai găsit ceva…că na…nu am stare. Acum că sezonul cald și-a cam luat adio de la noi, am mai mult timp să cercetez problema asta a epilării. Refuz să mă mai chinui. Am făcut-o ani la rând și deja am obosit. Timp, bani și mai ales nervi. Mereu mă enervez când trebuie să mă epilez: ” Când naiba a crescut așa? Parcă ieri m-am epilat. Clar trebuie să găsesc ceva care să mă ajute să scap pentru totdeauna de povara asta.”

Și am găsit: EPILAREA DEFINITIVĂ. Am dat o căutare rapidă pe internet și am găsit acest minunat aparat de epilats-l300-250x250

M-am îndrăgostit la prima vedere. Este roz, are cutie pentru transport, este potrivit pentru majoritatea nuanțelor de piele ( chiar și pentru pielea mea albă..hihihi) și ce e cel mai fain: nu necesită reîncărcare. Ce îți poți dori mai mult? Aaaa…am uitat să spun că: NU DOARE! În sfârșit mă voi bucura de o piele catifelată și frumoasă fără a mai avea grija epilării. L-am numit Hairminatorul. Știți voi…Hair= păr, minator..de la terminator…TERMINATORUL DE PĂR.


Tu ce metodă de epilare folosești? Ești mulțumită de rezultate? Ai încerca epilarea definitivă? Dacă da, ce mai aștepți?

Până data viitoare, fiți frumoase!


Articol scris pentru SuperBlog 2015, Proba 22

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s