Surpriză

Mâine este ziua șefei noastre de muncă. Ne-am gândit să îi cumpărăm un cadou și, pe lângă asta, să îi facem o surpriză invitând-o la o petrecere inedită.Zis și făcut. Andrei, Gabriela și Laura se vor ocupa de cumpărături, iar eu m-am angajat să gătesc sumedenii de bunătăți așa cum numai la bunica am mai văzut. Și pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă cu pâlpâiri de lumânări în colaci și clopoței împletiți în brazi, este tocmai nimerit să gătim ceva de sezon.

Din păcate timpul e cam scurt și nu știu dacă voi reuși să gătesc toate bunătățile promise. Gabriela vrea neapărat cozonac. Ce să facem? Lucrăm la dorință. Partea bună este că astăzi tehnologia Philips scurtează timpul de muncă și ne ușurează cu mult sarcinile în bucătărie față de vremea bunicilor când se osteneau zile întregi frământând aluaturi, tăind lemne pentru cuptor, meșteșugind manual tot felul de rețete păstrate din vechime.


Sursă foto: PinterestSă începem cu niște cozonaci. Banal s-ar putea spune, (dar nu, nu este deloc banal) pentru că este făcut la mașina de pâine care știe la fel ca bunica să frământe și să lege aluatul scutindu-mă pe mine de asemenea corvoadă. În timp ce mașina își face treaba, eu mă pot ocupa de crema pentru cozonaci care iese minunat cu blenderul electric. Nici nu termin bine crema că mașina de pâine mă și anunță că aluatul e gata de împletit în cozonaci gustoși și de aruncat în cuptorul electric pe care tocmai l-am cumpărat de la magazinul MarketOnline.ro cu transport gratuit la domiciliu.Abia acum realizez cât de plăcut este să gătești cu tehnologia Philips. E un concert de instrumente electrice a căror finalitate va fi cu siguranță foarte gustoasă. Atmosfera devine de-a dreptul minunată. În timp ce primii cozonaci se perpelesc și devin din ce în ce mai pufoși, vreau să încerc și mașina de pâine să văd cum știe să coacă și cozonacii. Practic e același procedeu, numai că în loc să  pun cozonacul în forma de cozonaci, îi  unesc capetele și îl pun în forma mașinii de făcut pâine. Îl dau cu ou și mac deasupra și după 50 de minute este gata. Formidabil! Mașina coace și cozonaci.

Sursă foto: PinterestMai rămân salatele pe care le vom face repede cu un robot de bucătărie profesional, mușchiul de porc făcut la grătarul electric, un suc natural și sănătos obținut numai la storcătorul de fructe și legume, toate minunățiile fiind cumpărate de la magazinul cu oferte la electrocasnice profesionale.

Însă….cred că ar mai trebui ceva. O sun rapid pe Laura cu un telefon superb pe care l-am cumpărat luna trecută tot de la Marketonline, pentru a mă ajuta cu câteva idei. Laura se oferă să vină personal să încerce și ea aparatele formidabile de gătit.


 

Încă puțin și sărbătoarea poate să înceapă. Totul este pregătit și surpriza pentru șefa și prietena noastră, va fi pe măsură.Grație tehnologiei Philips totul a ieșit ca la carte.


Articol scris pentru Proba 23 SuperBlog 2015

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s