O viață sănătoasă

Trăim într-o lume tot mai agitată, iar viața noastră capătă și ea un ritm la fel de agitat și alert. În articolul de astăzi am să vă vorbesc despre o viață sănătoasă din experiență proprie.

Până acum doi ani și un pic, viața mea era foarte dezordonată. Mâncam toate prostiile la ore nu tocmai potrivite, nu făceam mișcare mai deloc și uite așa viața mea se îndrepta către un alt drum, altul decât ce visam eu. Totul a început în momentul în care am hotărât că trebuie să fac ceva cu viața mea, că trebuie să urmez o facultate, iar acolo unde îmi doream să intru se dădeau probe sportive. Ce să fac? Renunț la viața aceasta dezordonată! DEFINITIV!

Nici măcar zăpada nu mă oprește să nu fac mișcare!
Nici măcar zăpada nu mă oprește să nu fac mișcare!

Și așa a fost. La început, mi-a fost foarte greu. Am și plâns de câteva ori, dar nu m-am lăsat. Am continuat ce am început cu fruntea sus și cu mult curaj. Am început să înlătur toate alimentele nesănătoase, m-am informat de peste tot despre o alimentație sănătoasă, despre rolul mișcării în viața noastră. M-am dus la o sală ( nu cea de mese…ci o sală de forță), unde un prieten bun, Andrei, era antrenor. M-a ajutat mult, am început să îmi fac o agendă cu tot ce mâncam ca să pot controla situația. Satisfacția creștea de la zi la zi și eram motivată să continui ce am început. Din alimentația mea a dispărut sarea în exces, mâncarea condimentată, au disparut prăjelile, produsele fast-food, iar eu mă simțeam din ce în ce mai bine.  Când a venit căldura, am ieșit pe stadion și am început alergările. Greu ( ca la orice început), dar am reușit să mă depășesc și am scos toate probele. Pentru mine, schimbarea stilului de viață m-a ajutat enorm. Sunt altă persoană, gândesc altfel, văd lumea altfel. În sfârșit am o viață sănătoasă de care sunt foarte mândră. Așa am început să joc tenis de câmp, să practic box, să merg la sala de forță, să alerg, să mă plimb.

Dar să nu crezi că a fost ușor. Ca să ai o viață sănătoasă nu trebuie să faci doar sport și să nu mănânci fel de fel de prostioare. Ca să ai o viață sănătoasă trebuie să ai un corp, dar mai ales o minte și un suflet sănătos. Dacă schimbarea ta nu vine din suflet, din inimă, nu vei reuși niciodată să ajungi acolo unde îți dorești. Mintea este cea care te ajută și te controlează de cele mai multe ori. Îmi aduc aminte de un moment din timpul alergării când mintea m-a controlat atât de tare încât m-am oprit. Mai aveam 100 de metri până la final și am renunțat fiindcă mintea m-a controlat cu totul (urât moment…a trebuit să repet proba de 1000 de metri…ufff).

Pe parcursul antrenamentelor mele, luam suplimente nutritive care mă ajutau să rezist și să duc la bun sfârșit toate sarcinile grele pe care trebuia să le îndeplinesc.

Pentru a promova un stil de viață sănătos, întreaga comunitate SuperBlog2015, organizează o campanie.

Titlul campaniei: Trăiește sănătos

Perioada campaniei: 1 decembrie 2015- 1 februarie 2016

Obiective:

 1.  promovarea unui stil de viață sănătos
 2. prezentarea produselor nocive pentru organism
 3. importanța activităților sportive în viața fiecăruia
 4. aducerea în vedere a nutriției sportive și tot ceea ce presupune ea( Partenerul nostru de nădejde: NUTRIVITA)
 5. alegerea corectă a alimentelor
 6. organizarea de concursuri sportive

Parteneri:

 1. Nutrivita
 2. Comunicate de presă– care se va ocupa cu publicarea de articole și știri
 3. TVR2– care se va ocupa de transmiterea de emisiuni și promo-uri
 4. Radio Lynx– care se va ocupa cu trasmiterea informaților la radio

Să ai o viață sănătoasă, nu e greu. Mai greu e să renunți la toate acele prostioare, dar după ce o vei face, crede-mă că ai să-ți mulțumești. Ai grijă de mintea, de sufletul tău. Ai grijă de corpul tău, fiindcă și el va avea grijă de tine. Aleargă, plimbă-te, bucură-te de fiecare minunăție a acestei lumi. Joacă-te, râzi, mergi pe bicicletă, mergi la munte, la mare. Fă orice îți place și nu lăsa pe nimeni să te doboare orice ar fi. Ai grijă că tot ce mănânci, se vede la exterior. Nu de puține ori cred că ai citit articole în care se prezentau efectele negative ale unor alimente, care afectau pielea și mai ales sănătatea persoanelor.

Îți  las mai jos câteva citate să meditezi și să iei o decizie AZI!

 1. Când vine vremea să mănânci corect și să începi să faci exerciții, nu există “Voi începe de mâine”. Mâine este boala. (V. L. Allineare)
 2. Un organism sănătos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav, o închisoare (Francis Bacon)
 3. Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți sau boli. (Buddha)
 4. Dacă nu ai grijă de tine, neglijența va lua această responsabilitate.(Carrie Latet)
 5. Cei ce zic că nu au timp să facă exericiții pentru un corp mai sănătos cu siguranță mai târziu vor avea timp pentru boală. (Edward Stanley)
 6. Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, ci mintea si spiritul ci si perspectiva unui om (James H. West)

Cu încredere infinită în tine, Anny MT.

Articol scris pentru SuperBlog 2015, proba 24

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s