Cel care mă așteaptă

Vă salut pe toți. În articolul de astăzi vreau să vă prezint și să vă recomand o carte tare dragă mie: ”Cel care mă așteaptă” de Parinoush Saniee. Într-un articol mai vechi, vă spuneam că am cumpărat această carte pentru copertă mai mult. Obișnuiesc să navighez pe tot felul de librării virtuale și de fiecare dată sfârșesc prin a-mi comanda o carte…două…trei ( la început mama îmi spunea să mă mai opresc din cumpărat, dar acum, citește și ea cărțile mele…hahaha).
Am găsit această carte și nu am ezitat să o comand. Am uitat un timp de ea, recunosc, dar a venit și momentul să o citesc. Nu am decât cuvinte de laudă. Mi-a captat atenția atât de mult încât nu am mai lăsat-o din mână. Am trăit alături de personajul principal, Masumeh,  toate stările: fericire, tristețe, disperare, bucurie, singurătate, dezamăgire…

Masumeh era o tânără cam de 14 ani căruia îi plăcea mult să studieze. Mutarea în Teheran din Qum a reprezentat pentru Masumeh o oportunitate de a merge mai departe cu școala. Tatăl era cel care o încuraja, pe când mama și cei trei frați ai ei ( personaje obtuze, închistate într-un tradiționalism exacerbat) nu doreau decât să scape de ea, și cum altfel decât măritând-o.

Povestea se conturează cu plecarea ei la școală. Aceasta se îndrăgostește de un tânăr student la medicină cu care schimbă câteva priviri nevinovate. Bineînțeles, frații ei află totul și își varsă ura cu bestialitate, lovind-o și înjunghiându-l pe tânarul student. În mintea lor, comportamentul era justificat de faptul că Masumeh dezonorase familia. Tatăl, care mereu îi lua apărarea, s-a lăsat îngenunchiat și a fost de acord ca fiica sa să se căsătorească forțat cu un necunoscut.

Aș vrea să vă pot spune mai multe, dar consider că trebuie să descoperiți singuri continuarea poveștii. Cu siguranță vă va zgudui și în același timp vă va trezi bucuria de a aprecia viața pe care o aveți.

Sursă foto: Libris

De unde am cumpărat-o? De AICI  ( Cu această copertă, însă am văzut că este și o a doua copertă Cea de AICI )

O găsiți și online de citit AICI

Câteva citate:

  1. “De ce investești atît de mult în fata asta? Nu merită, va trebui să plece, să se căsătorească…. în curând va fi a altcuiva, trudești atît și, până la urma, vei fi nevoit să cheltuiești mai mult ca să o trimiți de aici”.
  2. “Atunci simțeam că îmi vine să-l îmbrățișez, să-l sărut, dar nu puteam, pentru că e necuviincios ca o fată să sărute un bărbat, chiar dacă este vorba de tatăl ei.”
  3. “Voi deveni o păcătoasă ca Parvin Khanum? Dar ce era păcatul cu adevărat? Și apoi, față de cine și în legătură cu ce aș fi fost vinovată? Să mă culc cu un bărbat pe care nu-l cunoșteam și nu-l iubeam și care avea dreptul să mă atinga numai pentru că altcineva rostise o formulă și eu fusesem obligată să spun “da” sau să continui să iubesc un altul, cu care aș fi vrut să-mi petrec viața, dar care nu era soțul meu? Care din cele două era adevăratul păcat?”
  4. “E într-adevăr ciudat cum soțul, chiar și cel mai rău, poate să reprezinte un sprijin important pentru o femeie în momentele grele.”
  5. “Tot ceea ce îmi doream am obținut în ziua în care nu mi-am mai dorit.”
  6. “Nimeni nu ne vrea pentru noi înșine, pentru ce suntem, toți ne vor pentru ei înșiși.”

Așadar, recomandarea mea de astăzi este această carte care emană profunzime și care trezește până și cele mai adormite minți.

Lectură plăcută!

Anny MT

3 gânduri despre “Cel care mă așteaptă

  1. Pingback: Tatăl celuilalt copil – Anny's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s