Dragoste virtuală

Bun găsit tuturor. După o perioadă de absență, am revenit cu forțe proaspete. Vă doresc un an minunat și cât mai multe realizări!

În articolul de astăzi am să vă prezint o carte recent citită. La început am fost sceptică în ceea ce o privește, dar pe parcursul lecturii a început să îmi placă și să mă captiveze.Cartea se numește „Dragoste virtuală” și este scrisă de Daniel Glattauer. „Dragoste virtuală” este un roman care a devenit un bestseller uriaș. Este o carte interesantă care se citește destul de ușor. Este o experiență din care toți trebuie să tragem concluzii deoarece trăim în era tehnologiei, iar internetul este de nelipsit.

După cum vă așteptați ( chiar după titlu), este o poveste de dragoste, dar o poveste cam neobișnuită. Cum poți să placi pe cineva fără să îl vezi? Cum poți petrece ore întregi cu o persoană fără să știi cum arată? În societatea în care trăim, aspectul fizic este esențial în relațiile dintre oameni ( Sau vreți să-mi spuneți că nu e așa?).

Povestea dintre cei doi, Emma (Emmi) Rothner și Leo Leike, începe de la un e-mail prin care Emmi solicită anularea unui abonament la o revistă locală.Aceasta greșește adresa și mesajul ajunge la Leo. Acesta se amuză și îi răspunde politicos. Câteva schimburi de mesaje i-au făcut să realizeze că sunt atrași unul de celălalt. În scurt timp, ajung să flirteze, și să-și facă mărturisiri intime.

Ce se va întampla cu cei doi? De ce nu se întalnesc? De ce nu sunt curioși să afle cât mai repede cum arată omul din spatele calculatorului? probabil vă întrebați…

Ei bine, veți afla răspunsurile dacă veți citi cartea. ( Nu vreau să divulg mai mult fiindcă simt că iau farmecul cărții…scuze)

Aveți aici câteva pasaje care mi-au plăcut în mod deosebit:

 1. ”…uneori îmi vine s-o trimit cu racheta pe Lună, la fel de mult cum îmi place s-o am lângă mine, pe Pământ.”
 2. ” Și când vrea ceva, nu vrea doar ”mult”. Când vrea ceva, Emmi vrea totul.”
 3. ” Vremurile alea s-au dus și n-ai cum să le mai recuperezi.”Vremurile alea” n-au cum să fie ”vremurile astea..”
 4. ” Nimeni n-ar trebui să plângă după vremurile vechi.”
 5. ” O să vă sărut o singură dată. De câteva ori.”

Cartea o puteți comanda de AICI cu reducere și transport gratuit.

Frumoasa poveste dintre Emmi și Leo se continuă în cartea ”Toate cele șapte valuri” , despre care voi scrie în curând.

Până data viitoare, să zâmbiți, să fiți fericiți și să citiți!

                   A voastră, Anny MT.

5 gânduri despre “Dragoste virtuală

 1. Un pitic călător

  Mă bucur să văd și la tine recenzia cărții :)) Să știi că nu toți trăim în era în care doar aspectul contează….cel puțin eu…tot pe net mi-am cunoscut odorul…

  1. Nu e chiar o recenzie.Recenzia presupune o prezentare mai tehnică ( cel puțin eu așa o văd). Cât despre faptul că ”nu toți trăim în era în care doar aspectul contează”, sunt total de acord cu tine însă trebuie să fim conștienți(e) că lumea în care trăim ne schimbă, iar aspectul devine primordial. ”Nu toți” cred că reprezintă excepția. Îți mulțumesc pentru comentariu și îți doresc o zi plină cu zâmbete. (P.S: Tocmai ce am descoperit că ai scris și tu despre carte și tare mă abțin să nu citesc continuarea- e în curs de citire..și n-aș vrea să trișez).

   1. Un pitic călător

    Da, așa e, nu e tocmai recenzie și cred ca e foarte bine ca nu e. Am ceva împotriva lor, tocmai pentru ca îmi pune pe tavă prea multe amănunte. 😀 e frumoasă continuarea, spor la citit! O zi frumoasă și ție 🙂

 2. Pingback: Toate cele șapte valuri | Anny's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s