Lucrurile par întâmplătoare, dar nu sunt.

 Îmi aduc aminte și acum ziua în care a trebuit să fac curățenie generală în toată casa. Vă puteți imagina?! Toată casa…curățenie generală. Cine? Eu?! Vaaaaii…și Doamne ajută!

Înainte de a începe teribila și amuzanta și nebuna povestioară despre cum am făcut…bine..bine..despre cum am încercat să fac curățenie…am să vă mărturisesc un lucru (să nu râdeți): Nu mă prea încântă ideea de a face curățenie…prefer să fac altceva…dar asta nu…daaaaar…asta nu înseamnă că nu fac..

Aveam 12 ani când am rămas acasă singură pentru mai mult timp. Bine…nu chiar singură…ci cu fratele meu mai mic de care trebuia să am grijă cu toată responsabilitatea din lume. Părinții aveau să stea  2 zile la țară.  ”- Ce bucurie pe noi!” ne-am spus fericiți. Doar că această bucurie s-a transformat într-o adevărată lecție de viață pentru mine. Fiind mai mare, toate sarcinile erau pe umerii mei. Părinții mi-au dat toată încrederea. I-am asigurat că situația va fi sub control, iar ei au plecat liniștiți.

Pe vremea aceea nu erau telefoane mobile ca acum, deci nu eram sunați de părinți să fim verificați. Au vorbit doar cu o vecină apropiată să mai treacă din când în când să vadă că suntem bine. Situația era sub control, așa cum mi-am asigurat părinții…până când au închis ușa în urma lor.

Eu de 12 ani, frate-meu de 9…ce puteam face? El poznaș și nici eu rea de scârbă….Vă imaginați voi..Hi hi hi. Rămași singuri acasă, am început să ne batem cu perne, împrăștiind toate penele în tot dormitorul. Un DEZASTRU. Credeți că ne-am oprit aici? Doamne ferește! Bine ar fi fost dacă ne opream doar la acea bătaie cu perne, dar noi am continuat…frumos…elegant…în bucătărie. Ce pot face doi copii într-o bucătărie? Exact. GOGOȘI. Ne era și noua foame după acea bătaie, iar eu tare curajoasă, am zis să fac gogoși..”- Am văzut eu la mama cum se fac. Stai liniștit. Azi mâncăm gogoși!” Și acum îmi aduc aminte aceste cuvinte care au dus la un al doilea dezastru. Ana știe să facă gogoși că doar a văzut la mami…ce curajoasă fată!!! Ha ha ha. Buuun…să vă spun rețeta mea de gogoși de la 12 ani: iei 1 Kg de făină, un bol, apă, sare și drojdie. Până acum toate bune și frumoase…dacă nu ai avea un frate care îi arde a se juca de-a iarna…știți voi…bătaie cu făină. Câtă dezordine am făcut și în bucătăria aia nici nu vă puteți imagina…nici eu nu vreau să ma mai teleportez în acel moment să văd ce am făcut…DEZASTRU. Dar eram fericiți..asta conta pentru  noi cel mai mult.

Al treilea dezastru a fost în baie. Ia ghiciți ce am făcut. Bingo! După bătaia cu ”bulgări”de făină, ne-am cam murdărit…așa că am zis să ne jucăm și cu apă…să fim ca doua gogoșele. Proastă idee. Am luat dușul și am început să-l ud pe frate-meu, cu haine cu tot, cu scopul de a-l curăța de făină. Toata baia era plină de apă în două cu făină, iar frate-meu…o gogoșică murată din cap până-n picioare. După un al treilea Dezastru…m-am trezit..și am zis STOP. Am conștientizat că prețul fericirii și bucuriei noastre era o casă întoarsă cu fundu-n jos..in sus..cum vreți voi..

M-am așezat pe un scaun….Frate-meu râdea…n-avea o treabă…dar eu….:

”- Ce măăă faaac acuuum? Am distrus toată casaaaaaaaaaa. Mi-am dezamăgit păăăărințiiiii. Vor spune că sunt o iresponsabilă.”

Cu lacrimi în ochi și cu o ciudă mare pe al meu frățior drăgălaș și poznaș că m-a făcut să îi fac jocurile, mi-a venit o idee. ”- Ce ar fi dacă aș face curățenie? Cât de greu poate fi? Mama și tata nu trebuie să vadă asta…mă vor pedepsi.”

Zis și făcut…bine..aproape făcut…Am început cu baia…am șters toată faianța de sus până jos..și de jos în sus..mă usturau și mâinile de la soluțiile folosite. ( trebuia să folosesc mănuși..dar de unde să fi știut asta atunci? Nu mă interesa cum face mama curățenie). Am curățat chiuveta, cada, gresia și deja simțeam că nu mai pot. Dar…părinții veneau a doua zi seara..și nu puteau vedea ce am făcut..Așa că m-am înarmat cu mult curaj și am intrat în bucătărie. Covorul distrus…plin cu făină și apă, masa murdară…mai are rost să descriu? …Așa ziceam și eu. Am luat ca o hărnicuță albinuță mătura și am început să mătur de zor covorul. Făina nu vrea să iasă…( Dacă aș fi avut un aspirator Rohnson tare bine ar fi fost…mi-ar fi rezolvat această problemă.) Am luat o perie și am început să perii covorul…nicio șansă. M-am lăsat păgubașă și m-am ocupat de masa murdară. Acolo a fost simplu..m-am descurcat de minune.( trebuia să mă laud nu? Dacă nu m-oi lăuda eu…)

”Pene, pene,

Fulgișori..

Ce-ați făcut măi, puișori?!”

Dormitorul, bată-l vina..șterge praful, strânge puful…dar unde e pămătuful?  Uite o pană, uite două…uite patruzeci și nouă. Vai, vai, vai..ce era în dormitor. Zici că eram în Rai ( obișnuiam să cred că Raiul e plin de pene…fiindcă acolo sunt îngeri..ideile copilăriei).  Am început să strâng pană cu pană..fiindcă mătura nu mă ajuta cu nimic…dimpotrivă..îmi făcea penele să zboare..( Aoleu…ce mi-ar mai fi zburat mie fulgii dacă vedeau ai mei ce am făcut). Am reușit într-un final, la ceas de noapte să adun toate penele și să le pun în coșteiele pernelor. Eram epuizată. N-am muncit niciodată atât..și eram doar un copil…un copil cu chef de joacă și năzbâtii. Dacă ar fi existat atunci magazinul MarketOnline.ro, tare bine ar fi fost..fiindcă au aspiratoare profesionale ce te ajută mult la curățenie. Transformă curățenia în relaxare.

Vă întrebați ce s-a întâmplat când au venit părinții acasă?! Am fost pedepsiți. Casa nu arăta chiar rău, dar nici bine. Nu era cum a lăsat-o mama. Partea bună din toată această poveste este că avem o amintire frumoasă de care râdem mereu cu poftă. Cu astfel de întâmplări nu ne mai întâlnim decât în trecut fiindcă aceste întâmplări au fost făcute în joacă, din copilărie și din neștiință Prețuiește orice clipă și nu uita că lucrurile par a fi întâmplătoare, dar nu sunt. În acea zi infernală de curățenie generală, am primit o lecție importantă. Mai târziu am aflat că mama a vrut să mă pună la încercare și totodată să mă învețe lecția curățeniei și responsabilității. A reușit. Mulțumesc, mamă pentru această lecție și promit, ca de fiecare dată, că voi face eu curățenie..și nu tu…dar mereu sfârșesc prin a mă bucura de curățenia făcută de tine. Te iubesc curat și sincer.

A ta nepricepută și la fel de poznașă.

P.S: Acest articol este o întâmplare reală a vieții mele și este scris cu drag pentru prima probă SuperBlog Spring 2016.

logo_marketonline_mic1

Un gând despre “Lucrurile par întâmplătoare, dar nu sunt.

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 1. Primăvara începe cu MarketOnline și Rohnson!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s