Suvenir de România

M-am născut în România acum aproape 22 de ani. De-a lungul anilor am auzit multe păreri împărțite despre Ea: ba e cea mai săracă țară, ba ea cea mai bogată, cea mai frumoasă, ba că e țara tuturor posibilităților, încât nu am putut să nu mă întreb: ” -Cum este România pentru mine?”, ”- Ce reprezintă România pentru mine?”România este țara pentru care strămoșii mei și ai tăi s-au luptat cu turcii, cu ungurii, cu rușii și cu toți cei care au vrut să ne cucerească pământul acesta plin de istorie. Noi, românii, suntem un neam curajos. Suntem și încăpățânați, luptăm mereu pentru atingerea obiectivelor. Ce-ar fi fost dacă Ștefan cel Mare nu i-ar fi învins pe turci? Ce-ar fi fost dacă Mihai Viteazul nu ar fi unit cele 3 Țări Române? Te-ai întrebat vreodată? Sunt atât de mulți români care au luptat pentru această țară să rămână a noastră.

Ce este România pentrun  mine?

România este țara care mi-a dat șansa la viață, m-a ajutat să cresc și să mă dezvolt ca persoană. M-a făcut să plâng, să râd, să pic, să mă ridic, m-a făcut să simt cu adevărat că sunt româncă. Azi, vreau să-i mulțumesc pentru tot ce mi-a dat bun. Îi mulțumesc chiar și pentru lucrurile mai puțin bune fiindcă așa m-a făcut să îmi doresc și să muncesc mai mult.

România este țara care a dat viață multor artiști: Poeți, scriitori, compozitori, muzicieni, sculptori, pictori. Țara noastră a fost și este plină de oameni talentați, sensibili și sufletiști. Românii au idei multe și originale. Ei sunt creativi.

România este o țară specială, cu multe tradiții și obiceiuri, cu multe locuri de vizitat care-ți fură ochii și te fac să crezi că ești într-o altă lume…o lume feerică.

524430_571916392850626_1683350807_n.jpg
Sursă foto: Arhivă personală    (Transalpina)

 

ArtCraft-768x521Dacă aș putea, aș promova România pe întreg Globul să știe toată lumea cine este Ea și aș face-o exact așa cum știu eu mai bine- prin scris și printr-un suvenir original și creativ care să devină un mic simbol. Noroc că există echipa Art&Craft care crează niște suveniruri pline de emoții, unice. Art&Craft a luat ființă în anul 2003 pentru iubitorii de artă populară, produsele lor fiind ușor de găsit atât în mediul online, cât și în aeroporturile din București, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca. Art&Craft oferă românilor și străinilor cadouri autentic românești, produse tradiționale, cu o valoare sentimentală inestimabilă.  Produsele sunt realizate de meșteri populari din România care muncesc cu pasiune și dăruire ca noi să ne bucurăm apropiații cu suveniruri de nota 10 cu plus.

DSC_0141.jpg
Sursă foto: SuperBlog.

DSC_0064.jpg

Încărcate de autenticitate, tradiție și istorie, Art&Craft ne oferă vase din ceramică de Horezu, Baia Mare, Corund, tablouri pictate pe pânză, pușculițe din ceramică frumos decorate, pixuri, linguri din lemn, ploscă din lemn, mascote folclorice, suporturi din lemn pentru creioane, ii, rochii, fluiere, ouă încondeiate ( fie de găină, rață, gâscă sau chiar de struț), ștergare, carpete, tricouri, genți și multe altele. Ce mi s-a părut interesant, a fost faptul că fiecare produs primește garanție calității și originalității. În plus, cei de la Art&Craft au și branduri proprii cu niște denumiri tare drăguțe și inspirate: Vlăduț’s Story, Via Delice, Happy Traveller și așa mai departe.

DSC_0087.jpg
Sursă foto: SuperBlog

 

Ce rol au suvenirurile pentru mine? De fiecare dată când călătoresc, îmi cumpăr câte ceva simbolic care să-mi amintească de acel loc vizitat. De fapt, suvenirurile ne întorc acolo unde am fost și retrăim momentele chiar dacă imaginar. Suvenirurile ne aduc aminte de momente, persoane, de clipe, iar acest lucru ne umple inimile de emoție.

În topul preferințelor mele se află iile și rochițele cusute cu multă migală. Aș cumpăra fără să mă gândesc prea mult, o rochie îmbogățită cu broderii aurii, cu motive tradiționale sub formă de mușețel ca cea din imagine. Nu-i așa că e superbă?

set14_-_aarttxeli22 (1)
Sursă foto: Art&Craft.

Indiferent cine ești, incotro te îndrepți, nu uita că ești român. Apreciază frumusețea și loialitatea României. Indiferent dacă o vei părăsi, Ea mereu va fi cu tine, fiindcă în pieptul tău bate o inimă de român! Oriunde ai pleca în lumea asta, nu uita să îți pui în bagajul tău și un suvenir, căci acel suvenir îți va aduce aminte de casă. Acasă este România!

 

Articol scris pentru SuperBlog Spring proba 2- Art&Craft

4 gânduri despre “Suvenir de România

  1. Și eu i-am mulțumit României în articolul meu și să știi că mi-ai bucurat sufletul văzând că la 22 de ani ești așa profundă și conștientă!
    Felicitări!!!! :*

    Îți dau un sfat de care poți să ții cont sau nu, este alegerea ta: Schimbă tema blogului. Diacriticele se văd urât și deranjează la citit. Și mai trebuie să îți pui în valoare textele printr-o așezare în pagină ceva mai atentă! Pupici! :*

  2. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Suveniruri cu suflet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s