Frumusețe

Când mă gândesc la frumusețe, îmi imaginez un lan plin cu maci de un roșu aprins care-mi trezește pofta de viață, de un nou început.

Dar ce este cu adevărat frumusețea?

Frumusețea vine din suflet, din inimă, din simț, din trăire, din viață. Frumusețea vine din măduva oaselor. Cu toții știm că a avea un suflet frumos este mai mult decât a avea un chip frumos. Atunci când sufletul este frumos, dă pe afară…..de fericire, de frumusețe. Simți că trăiești.

Dar oare ce face sufletul să fie așa frumos?

Atunci când o femeie se simte frumoasă în interior, va fi frumoasă și la exterior. Așa funcționăm noi fie că vrem să recunoaștem, fie că nu. Imaginează-ți că ești tristă și nu ai chef de nimic, că totul în jurul tău se năruie (aparent, bineînțeles..fiindcă totul e în mintea noastră). Pun pariu că mă vei întreba: ”- Și sufletul meu frumos de care spuneai, unde e?” Ei bine, sufletul nostru este ca un geam: cu cât acest geam este mai curat, cu atât vedem frumusețea atât interioară, cât și exterioară. Dar dacă lași ca acest geam să fie murdărit zile la rând, luni, ani..ce se va întâmpla oare cu acea frumusețe a sufletului tău? Frumusețea va dispărea, iar tu te vei simți pe zi ce trece tot mai nesemnificativă. Ai grijă să-ți cureți frecvent geamul sufletului tău ca să fie curat, să vezi frumusețea lucrurilor prin ochii tăi superbi!

De ce îți spun toate aceste lucruri? Ca să te apreciezi mai mult și să vezi că ești o româncă frumoasă!

Un studiu a arătat că româncele se află printre cele mai frumoase femei din lume. Nici nu e de mirare. Te-ai privit azi în oglindă? Dacă nu, e timpul să o faci.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au căutat fel de fel de metode pentru a-și păstra frumusețea intactă, fiindcă trecerea anilor își cam spune cuvântul. Sunt sigură că ai auzit-o de multe ori pe bunica, pe mama ta că se pregătește să-și facă o mască pentru ten. Am dreptate?

Îmi aduc și acum aminte când am găsit-o pe bunica în bucătăria ei de vară preparându-și o mască pentru ten și am rămas surprinsă. Nu știam ce face. Eram mică, nu înțelegeam prea multe pe atunci. Un singur lucru  mi-a rămas întipărit în minte: era secretul frumuseții.

Primele măști atât pentru păr, cât și pentru ten, le-am învățat de la frumoasa mea bunică. Bunica mea are acum 75 de ani, însă datorită secretului frumuseții pe care l-a descoperit, arată de maxim 60 de ani. ( Ești super tare, bunico! Mă mândresc cu tine. Aș fi vrut să pun o poză cu ea, dar nu mi-a dat acordul..poate data viitoare).


 

Anii au trecut, iar tehnologia a avansat. Acum, româncele nu mai merg pe câmp să-și culeagă plantele medicinale, ci merg în farmacii, supermarketuri pentru a-și lua fel de fel de tratemente și creme pentru îngrijirea tenului și nu numai.

Secretul meu de frumusețe? Multă apă, sport, un stil de viață sănătos și Gerovital Plant. 

 

farmec-768x283

 

De ce Gerovital Plant? – Pentru că au produse foarte bune, românești, iar prețurile sunt mai mult decât accesibile. Eu folosesc, spre exemplu, laptele demachiant hidratant, care îmi protejează tenul și mi-l calmează datorită uleiului din flori de mac, iar mai apoi, după demachiere, folosesc o cremă hidratantă  tot din aceeași gamă. Simplu, nu?


 

Draga mea, româncuță, ești frumoasă!  Știu că nu auzi des acest cuvânt, deși îl meriți. Ești frumoasă! Ești frumoasă la chip, dar mai ales la suflet. Nu lăsa pe nimeni să-ți ia frumusețea sufletului!

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2016, Proba 4.

Un gând despre “Frumusețe

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Care este secretul frumuseții româncelor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s