Economisiți energie?

Nu de puține ori v-ați speriat de factura de la energia electrică, așa-i? Astăzi am să vă prezint câteva moduri prin care puteți economisi energie și ce înseamnă un certificat energetic.Să o luăm cu începutul. Primul pas este realizarea unui audit energetic pentru blocul în care locuiești. Prin asta, specialiștii determină caracteristicile termice și energetice, ca mai apoi să stabilească soluțiile de reabilitare sau/ și modernizare termo-energetică a instalațiilor pentru apă caldă, încălzirii pe baza datelor din expertiza termică și energetică a clădirii. Odată obținut certificatul energetic, va fi foarte ușor de aflat categoria de consum a fiecărei locuințe, construcții.

pret-certificat-energetic-avizez-proba-superblog

 

 

Cum poți economisi energie electrică?  Iată aici câteva modalități și sfaturi:

 1.  Învățați-vă copii să stingă lumina atunci când ies din camerele lor.
 2. Verificați clasa de consum a orcărui aparat electrocasnic înainte de a-l cumpăra ! ( este un aspect foarte important chiar dacă aparent este nesemnificativ..credeți-mă)
 3.  Folosiți becuri LED care au o durată de viață până la 10 ani și în plus, consumul lor este de 4-5 ori mai mic decât becurile obișnuite.
 4. Scăpați de calculatoarele vechi. Ele consumă foarte multă energie electrică. Cumpărați-vă un laptop!
 5. Atunci când ați luat telefonul de la încărcat, NU LĂSAȚI încărcătorul în priză. ( lăsatul încărcătoarelor în priză duce către o pierdere de energie, implicit..factura va fi mai mare…știți voi..mic cu mic..se face mare…așa că de ce să neglijați acest aspect? )
 6. Evitați ca ziua să aprindeți lumina în cameră. Mai bine dați la o parte jaluzelele și bucurați-vă de lumina naturală.
 7.  Folosiți o lampă de birou atunci când aveți de lucrat astfel economisiți energie electrică. Nu are rost să aprindeți lumina în toată camera.
 8. Nu țineți frigiderul 5-10 minunte deschis până vă hotărâți ce doriți să pregătiți pentru mic dejun, prânz, cină. Știți că prin deschiderea frigiderului, activați și becul din interior care se aprinde, iar prin faptul că țineți frigiderul deschis mai mult timp, nu faceți decât să pierdeți energie electrică.
 9.  Nu sta cu lumina aprinsă toată casa dacă nu este necesar. Spre exemplu, dacă sunteți în bucătărie și pregătești cina, ce rost are becul aprins în cameră având în vedere că sunteți singur acasă?
 10.  Izolați-vă apartamentul. Are și izolarea un rol important în economisirea energiei
 11.  Verificați instalațiile electrice și siguranțele măcar o dată pe an ca să vă asigurați că este totul în regulă și nu au loc pierderi de energie care nu fac decât să vă mai golească buzunarele de câțiva bănuți.
 12.  Angajați un auditor energetic pentru a vă îndruma și pentru a vă da cele mai bune sfaturi.
 13. Solicitați echipei de auditori energetici un certificat energetic pentru a beneficia de condiții cât mai eficiente, din punct de vedere energetic. ( certificatul energetic este obligatoriu din 2007 ,când România a intrat în U.E)logo_Avizez-ENERMED-IMPEX-SRL

Așadar, economisiți energie? Ce alte metode pentru economisire știți și nu se află în lista de mai sus? Până data viitoare, aveți grijă cum consumați energia!

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2016 Proba 7

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s