CND Turism: Delta Dunării

Peisaje-Sfantu-Gheorghe-3

Delta, în rugă

                de Adrian Păunescu

Doamne-al nostru, zeule de seară,
Om al trudei și-al lucrării sfânt,
De când intră Dunarea în țară
Ni-i și nouă bine pe pământ.

Gaște, pelicani, găini și rațe,
Sturioni care-o străbat invers,
Delta ei, miracol cu trei brațe
Ce țin Marea Neagră-n Univers.

Doamne-al nostru, luminiș de ape,
Trestiis în veci necunoscut,
Dă-le apa ei să se adape
Vitelor plecate la păscut.

Cât de frumos vorbea Adrian Păunescu despre Delta noastră dragă: Delta Dunării!

 

Ce aș putea să spun despre Delta Dunării mai mult?! De fapt, sunt multe de spus: aer curat, relaxare, apă, pelicani, rațe, gâște, nuferi, deconectare, peisaje superbe, liniște și câte și mai câte. În Delta Dunării totul este magic. Acolo simți că timpul stă în loc și nu există trecut, prezent, nu există nici măcar viitorul ăla la care visezi în majoritatea timpului. Acolo ești doar tu. Ești tu cu tine. Dacă vrei să te regăsești, să meditezi la viața ta cotidiană sau vrei pur și simplu o rupere de toată agitația de care ești înconjurat, Delta Dunării este destinația perfectă. Ce ar fi să faci o evadare de week-end?  Da! Ai văzut bine: o evadare de week-end. Pur și simplu, să te trezești într-o vineri, să-ți iei rucsacul, cardul de credit și să te urci în mașină cu destinația: Delta Dunării. Nici nu ai nevoie de multe lucruri să iei cu tine. Ia-te doar pe tine și îți este suficient.

07.jpg
sursă foto: google

Delta Dunării cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Numai cel care o vizitează știe sentimentul care te cuprinde atunci când te plimbi cu barca și atingi nuferii albi sau când vezi stoluri de pelicani cum zboară la asfințit, cum soarele parcă se îneacă în fiecare seară ca apoi, dis-de-dimineață să iasă la liman cu poftă de viață, renăscând.

De fiecare dată când am vizitat Delta Dunării mi-am încărcat bateriile, m-am regăsit. Am privit apusurile și mi-am pus ordine în gânduri. Escapadele în Delta Dunării mi-au vindecat rănile sufletești și m-au făcut să apreciez mai mult lucrurile care mă înconjoară, oamenii, natura. Tot în Delta Dunării mi-am făcut și prieteni cu care am stat în miez de noapte la lumina lunii în jurul unui foc de tabără mâncând hamsii cu mujdei de usturoi, borș de pește și cântând în cor toate cântecele care ne treceau atunci prin minte.

Dar ce frumos e să pescuiești în Deltă! E altceva. Să vezi cum prinzi un pește și seara să îl frigi pe grătar, cu siguranță este o experiență interesantă. Delta Dunării este pentru poetul din tine, pentru adultul, copilul, omul.

A mea Dunăre frumoasă

Ce te verși încetișor

Când te vizitez adesea

Mai că-mi vine să zbor…

Să zbor ca pelicanii-n ceruri

Și să visez cu ochi deschiși

La liniștea ce mă cuprinde

Atunci când ochii-mi sunt închiși. ( tentativă de versuri scrise în miez de noapte la lumina focului de tabără în Delta Dunării ) 

delta-019.jpg
sursă foto: fotodelta

Te întrebi ce mai poți face în Deltă?

  • Vâslitul unei bărci tradiționale pe canale înguste și izolate
  • Canotaj
  • Sesiuni de pescuit
  • Înotat în lacuri sau canale ( apa în Deltă este foarte curată, a!altfel plantele ar muri, fiind destul de sensibile)
  • Snorkeling în lacul Fortuna sau alte locuri similare
  • Poți degusta diferite preparate tradiționale din pește
  • Plimbări cu șalupa

Stai! Nu te repezi să îți planifici singur mini-vacanța în Deltă! Dacă te încântă tot ce ți-am zis până acum și vrei să ajungi să simți, să vezi și tu minunățiile Deltei, ai nevoie de o ofertă CND Turism!

Îți vând un pont:  Poți beneficia de o ofertă personalizată doar trimițând un e-mail la   office@vacantespeciale.ro

După cum ți-ai dat seama deja, astăzi îmi asum rolul de ambasador CND Turism- Vacanțe speciale și îți recomand locul unde eu mă simt cea mai relaxată și fără griji, locul în care îmi încarc bateriile ori de câte ori simt nevoia. Acceptă provocarea! Bugetul îl stabilești tu, iar oferta personalizată vine de la CND Turism. Vei avea o vacanță de neuitat. Crede-mă pe cuvânt!


VacanteSpeciale.ro-Vacante-Exotice1.jpg

Acum, spune-mi: nu e așa că îți surâde ideea de a avea o vacanță personalizată și specială? Nu pot să-ți spun decât să ai încredere în CND Turism fiindcă îți transformă vacanța pe care o visezi și o meriți, într-o vacanță cât se poate de reală. CND Turism este o agenție cu o vastă experiență în turism oferind clienților săi cele mai frumoase destinații și oferte de călătorit atât în România, cât și în afara granițelor. Fie că vrei o vacanță pentru odihnă, fie că vrei să călătorești în interes de serviciu, CND Turism îți satisface toate nevoile. La ei găsești o gamă variată de oferte de călătorii: circuite, sejururi, programe de week-end, croaziere,  călătorii de odihnă, călătorii de afaceri, pelerinaje, ba chiar și vacanțe pentru luna de miere. Să nu uităm de programul Work&Travel, program prin care tinerii studenți au posibilitatea să meargă în America pentru câteva luni.

Ce te sfătuiesc ca ambasador CND Turism? Vizitează cât mai multe locuri inedite, speciale, extraordinare. Începe cu România și termină cu ce destinație vrei tu. Ia-ți aparatul de fotografiat, persoanele dragi cu tine și pornește ori de câte ori ai ocazia în aventurile vieții tale! Nu ezita! A călători este printre lucrurile cele mai frumoase prin care îți poți răsfăța sufletul. Fă-ți amintiri, fă-ți prieteni, cântă, dansează și vizitează Delta Dunării cu prima ocazie fiindcă n-ai să regreți!

logo-vacante-nou-250x250.jpg

Articol scris pentru Proba 9- CND Turism-Vacanțe Speciale, SuperBlog Spring 2016

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s