Golden Tulip

Ora 9:00. O firmă mare plină cu IT-iști care lucrează de zor la un proiect internațional ce își are deadlin-ul peste 5 zile. Toată lumea este agitată.Dimitrie, un angajat mai nou al acestei firme nu prea este obișnuit să lucreze în condiții de stres. Fiind proaspăt absolvent, prea multe nu știa ce să facă. Singura lui experiență trecută pe CV era de ajutor-organizator de evenimente. În perioada studenției, asta a făcut, iar acum, cei de la firmă îl puneau să facă mult prea mult decât știa el.

În una din zile, Dimitrie este chemat de către directorul general pentru a stabili ce va face după ce se va termina cu acel proiect foarte important. Studiindu-i CV-ul în amănunțit, dând câteva telefoane și interesându-se de activitatea pe care o are în firmă, a început să îi vorbească tânărului IT-ist:

”- Mă, Dimitrie, citesc aici în CV-ul tău de angajare că ești absolvent al Facultății de Informatică, că ai fost în experiențe în străinătate cu diferite programe, că ai terminat cu notă mare facultate, dar, zi-mi tu mie, că nu pricep, ce legătură are organizarea de evenimente cu IT-ul?”

”- Păi, să vedeți domnule director, are o mare legătură. Așa cum în informatică trebuie să știi cum să lucrezi în diferite programe, ceea ce presupune o logică aparte, o organizare și o bună cunoaștere, așa e și în organizarea de evenimente. Pur și simplu se leagă.”

”- Mă, Dimitrie, m-ai zăpăcit de tot, dar din ce am înțeles eu, tu chiar te pricepi la organizări de evenimente, nu?”

”- Da. Pot să spun că mă pricep. Am organizat câteva evenimente și chiar clienții au fost foarte mulțumiți de serviciile mele.”

”- Apăi, mă, Dimitrie, am o sarcină pentru tine. Știi că peste 3 zile se încheie tot dezmățul ăsta din firmă. Terminăm și noi, în sfârșit, după luni bune de muncă, cu acel proiect mare pentru care toată lumea e agitată. Citindu-ți astăzi CV-ul, m-am gândit că ești omul perfect pentru a organiza evenimentul de încheiere a acestui proiect. La acest eveniment vor fi prezenți toți angajații firmei și, din câte mi-ai spus tu mie, te pricepi să organizezi astfel de evenimente. La urma urmei, cine s-ar putea ocupa de asta mai bine decât tine? Tu îți cunoști cât de cât colegii, știi cam ce preferă, și în plus, de unde aș putea eu găsi un om care să organizeze un eveniment așa rapid? Tot ce îți spun e că vreau ca evenimentul să fie la Golden Tulip Timesștii tu, hotelul acela din centrul Bucureștiului  care are o arhitectură deosebită. Eu zic că e perfect pentru un asemenea eveniment important, mai ales că au o gamă completă de servicii chiar și pentru cei mai pretențioși oaspeți.

”- De când așteptam să spuneți asta, domnule director. Chiar mă bucur nespus că îmi dați șansa să organizez acest eveniment și sper că veți fi cu adevărat surprinși de ce va ieși.”

După discuția cu domnul director, Dimitrie pleacă fericit în biroul său și începe să cerceteze, să caute hotelul din București de care îi spusese domnul director și s-a apucat de treabă.

În primul rând a ales locația exactă unde va avea loc evenimentul și anume: Restaurantul Good Old Times.

În al doilea  rând a ales meniul care va fi servit în seara evenimetului format din:

  • gustare rece ( aperitiv)
  • antricot de vită la grătar cu piure de cartofi și murături
  • desert: Tort Mousee au chocolat
  •  o selecție de cele mai bune vinuri românești

87811504353a159cb35e43_large.jpgMeniul ales de Dimitrie este ”mâncare pentru suflet” și cu siguranță va fi apreciat de toți invitații.

În al treilea rând a pus la punct toate detaliile ce au privit decorarea și organizarea. Pe fiecare masă se afla numele fiecăruia și o broșă cu un zâmbet ca fiind simbolul serii.

Restaurantul l-a decorat simplu, în nuanțe de mov și crem, folosindu-se o lumină galbenă, caldă, ca toți invitații să se simtă bine. Ca muzică a ales blues-ul și melodiile clasice perfecte pentru un astfel de eveniment.


 

Totul a ieșit conform planurilor, iar angajații au fost mai mult decât mulțumiți atât de locație, cât și de organizarea evenimentului.

Dimitrie și-a făcut treaba ca un adevărat profesionist.

 

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2016 Proba 11 Golden Tulip Time

8888-golden-tulip-times-300x107

Un gând despre “Golden Tulip

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 11. Rețeta unui eveniment de afaceri reușit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s