Despre SSD-uri

Atunci când ai ceva de important de făcut , atunci  se întâmplă ca lucrurile să o ia razna!

 

Mircea este elev în clasa a- XII-a și are de susținut Bacalaureatul. Are foarte mult de învățat fiindcă își dorește să ia note mari la toate probele. Pe lângă pregătirea examenului de maturitate, Mircea lucrează din greu și la biologie, materia lui preferată. Anul trecut a participat la Olimpiada de Biologie și a ajuns doar la faza județeană, fapt care l-a cam deprimat. Anul acesta speră că va ajunge la faza națională, ba chiar și la cea internațională ca să poată să îi facă mândri atât pe profesori, cât cel mai mult pe părinții săi care se luptă din greu să îi ofere tot ce e mai bun.

Mircea obișnuiește ca după ce își termină temele, să-și deschidă laptopul și să lucreze diferite prezentări pentru a fi pregătit  și pentru a face față tuturor probelor. I s-a spus că anul acesta, prima probă va consta într-o prezentare care va fi lucrată de fiecare participant în propria locuință. Acest lucru l-a bucurat pe Mircea și s-a apucat de treabă.

Mai era o săptămână până la ziua cea mare. Laptopul lui Mircea făcea figuri de ceva timp, dar de fiecare dată reușea să depisteze problema și să îl repare…doar că…astăzi a fost altfel. Avea un proiect de terminat când laptopul s-a blocat de tot, iar toată munca depusă s-a cam dus pe Apa Sâmbetei. Speriat și îngrijorat, l-a chemat pe cel mai bun prieten al lui, Mihai, care era un ”maestru în IT”. Așa a aflat că problema lui venea de la bătrânul hard-disk care pur și simplu nu mai făcea față solicitărilor. Mihai, i-a recomandat să își achiziționeze un SSD, un dispozitiv de stocare revoluțional și performant, care îl va ajuta să termine totul mai repede. SSD-urile sunt rezistente la șocuri și sunt foarte rapide.

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-e1458986492578.pngDar cum să facă el rost așa repede de un SSD? Simplu! De pe un magazin online care are și oferte la SSD-uri ,iar livrarea se face rapid, în aceeași zi. Mircea al  nostru a găsit Oferte la SSD Kingston ,care are o viteză maximă de scriere de 500 MB/s, perfect pentru a termina totul la timp. În plus, SSD-ul are și garanție 36 de luni, raportul performanță- preț fiind unul mai mult decât excelent.

Astfel, Mircea a avut timp să realizeze proiectul pentru Olimpiadă și a ieșit învingător. Acum, se pregătește pentru faza națională fără să se mai îngrijoreze că laptopul îl va lăsa la greu.


Dacă vă întrebați ce sunt aceste SSD-uri, uitați și răspunsul: ”Tehnologia SSD-urilor este la început, însă performanțele sunt cu mult superioare față de cele ale unui hard-disk.” ( citat luat de pe videotutorial.ro)

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2016 Proba 12

logo_mediadot_patrat2-250x250

 

Un gând despre “Despre SSD-uri

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s