O cafea, vă rog!

Plouă. Se cunoaște că a venit toamna. Frunzele copacilor au început să se îngălbenească. Totul prinde un alt contur odată cu acest anotimp. Păsările pleacă, oamenii devin mai reci, înfrigurați și preferă să stea la casele lor.Plouă. Dar eu prefer să mă plimb fiindcă nu e nimeni. deși e duminică după-amiaza. Mă plimb singură fără nicio umbrelă, mă contopesc cu ploaia, sunt doar eu și gândurile mele. Cât de frumos!

Viața e ciudată câteodată. Nu știi cum să reacționezi, ce să faci atunci când lucrurile o iau razna. Te plimbi, plângi, urli.. De fapt..Să vă povestesc..Mă plimb prin ploaie atunci când simt că mă sufoc în propria-mi casă, când lucrurile o iau razna și nu știu ce să fac, când nu am niciun chef, nici  măcar să îmi fac un ceai sau o cafea. Pur și simplu…așa cum cerul simte să plângă..așa și eu..plâng în ploaie să nu  mă vadă nimeni.

-Ce-aș bea o cafea! mi-am spus. -Dar nu vreau să mă duc acasă…uite cât e de frumos! …Și am mers mai departe….

Am ajuns într-un loc unde nu am mai fost de foarte multă vreme, acolo unde am făcut liceul..Ce nostalgie. Ce știam noi pe atunci? Încerc să rememorez toate lucrurile întâmplate și brusc îmi vine în minte tanti Geta, o persoana tare caldă și care făcea o cafea extraordinară. Ce vremuri! Cred că atunci am început să beau prima dată cafea, în liceu. Tanti Geta lucra la magazinul de lângă liceu, iar noi, în fiecare dimineață îi faceam o vizită înainte de ore pentru a ne lua doza de energie dintr-o cafea preparată de dânsa cu multă iubire ( așa ne spunea de fiecare dată: Ingredientul secret este iubirea). Pășesc timidă pe lângă liceu și mă uit spre locul unde era atunci magazinașul. Tanti Geta nu mai e..și nici magazinul cum era. Acum este transformat într-un loc special unde oamenii beau cafea.Doar cafea. Este ceva altfel. Mă hotărăsc să intru și să văd dacă a rămas măcar mirosul cafelei preparate de tanti Geta.

– Bună ziua! Văd că s-a deschis altceva în locul magazinului..Spuneți-mi, vă rog, tanti Geta mai este pe aici?

– Bună ziua! Momentan nu este, dar eu sunt fiul ei. Cu ce vă pot ajuta?

-Mmmm. ( Eram foarte bucuroasă..pesemne s-a păstrat tradiția)… Aș dori o cafea, vă rog!  ( Tanti Geta ne-a învățat pe toți să spunem ”O cafea, vă rog!” Întotdeauna vă rog..punea mare accent pe acest aspect).

-Aveam o varietate de cafele. Uitați aici un meniu.

-Mulțumesc. Cred că aș vrea ceva cu boabe proaspete, vă rog!

-Imediat.


-Cafeaua dumneavoastră este servită. Să aveți poftă!

-Mulțumesc!

Am luat o guriță de cafea. Nu pot să cred. Parcă mă întoarce în timp. Parcă sunt iar liceeană. Brusc toate grijile mele au dispărut, totul pare altfel. M-a cuprins o nostalgie și o bucurie în același timp. Tanti Geta a dat mai departe rețeta sa pentru cafea. Ce păcat că nu voi mai sta pentru mult timp în acest oraș. Dacă aș putea ști rețeta…

– Nu vă supărați..Știți..eu o cunosc pe mama dumneavoastră de foarte mult timp..De pe vremea când lucra la magazinul din același loc..și…ea facea o cafea extraordinar de bună…la fel ca aceasta.. Îmi puteți spune și mie rețeta?

– Nu e nicio rețetă.

-Cum așa? Imposibil. Trebuie să fie o rețetă.

-Nu e nicio rețetă. Este doar  espressorul automat Philips.7110a0d0-19a8-4495-b3ed-ac20ce188bf8._CR0027651133_PT0_SX1464__

– Nu cred așa ceva. Un aparat face cafeaua așa de bună?

Întocmai.

-Și dacă l-aș cumpăra, mă pot bucura de cafeaua aceasta în fiecare zi, la mine acasă?

-Cu siguranță. Uitați..Dacă nu mă credeți…Intrați pe magazinul online magNET.ro și găsiți toate informațiile necesare. Și..să știți că este un secret. Rămâne între noi, da? N-aș vrea să afle și altcineva despre toate astea.

-Nicio problemă. Vă mulțumesc!

Am plecat fericită, cu zâmbetul pe buze. ( „- În sfârșit voi avea cafeaua cu amintiri la mine acasă”). Am ajuns destul de repede , am deschis laptopul și am început să caut mai multe detalii despre esspresorul Philips.

„- Uau.  Boabele sunt proaspăt râșnițate, pot să-mi savurez cafeaua la temperatura dorită, face espresso, cafea neagră ,cappucino, are un ecran tactil intuitiv ceea ce îmi permite să beau cafeaua rapid, are un sistem de lapte LatteGo, care se curăță foarte ușor și în plus, are filtru de apă AquaClean ceea ce înseamnă că nu îl voi detartra pentru mult timp. Cât de tare! Îi voi scrie o scrisoare moșului pentru acest esspresor.philips-2200-intuicyjna-bsługa-1920x600-1024x320

Nu pot spune că sunt o băutoare de cafea înrăită. Câteodată beau, câteodată sar peste. Nu sunt dependentă, dar nici nu refuz o cafea bună. Pentru mine cafeaua nu este o licoare pe care o bei pentru că nu ai energie. Pentru mine cafeaua este aromă, savoare, iubire, dans al papilelor gustative, este un moment unic cu mine însămi atunci când beau cafeaua singură, și o apropiere de ceilalți atunci când sunt însoțită. La o cafea îți deschizi sufletul dacă o savurezi împreună cu persoanele dragi sufletului tău. Cafeaua este martora celor mai sincere discuții între prieteni, este un mod de relaxare și asta ar trebui să fie pentru fiecare dintre noi. Cafeaua nu se bea pe fugă în reprizele de îmbrăcat copii pentru grădiniță, școală. Cafeaua se savurează, se simte, iar aceasta cu siguranță îți va da o stare de bine. Personal, prefer să mă trezesc mai de dimineață să am un moment al meu, să beau o cafea în liniște, să mă uit de pe terasă la natură, să mă încarc cu energie…Și asta când, simt că am nevoie de un moment cu mine…și cu o cafea bună!

Tu ce fel de băutor de cafea ești? Ce preferi?


Articol scris pentru Proba 4 SuperBlog 2019, Plăcerea cafelei și frumusețea varietății- ritualul unei zile perfecte!

magNET-Logo-500x500-300x300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s