Smartphone-ul și laptopul. Putem trăi fără tehnologie?

– Heeiii.Tu!!!! Ce faci, telefonule? Gata bateriile?

-Pardon?! Ne-am mai văzut până acum? Ne cunoaștem?

-Tu sigur nu m-ai văzut până acum, dar eu da. Numele meu este White. Nice to meet you.

-Pardon?! Adică te cheamă alb? Ha ha ha. Ce nume mai e și ăsta? Și ce creatură mai ești și tu? Ha ha ha..te-au luat de la mâna a doua, te-au spălat bine cu înălbitor și ți-au pus numele White? Ha ha ha.

-Nu.. cu numele acesta m-am născut..Și..sunt un laptop.

-Laptop? Și la ce foloseși? Uite, eu spre exemplu, mă numesc Phone..Smartphone..Capisci? Și fac multe chestii…dar tu nu vei înțelege așa că nu mă obosesc să îți explic.

-Și dacă faci atâtea chestii..răutatea e prima opțiune? Pentru asta ai fost construit? Să înjosești pe alții?

-Mon ami..Ascultă..Nu sunt răutăcios..Nu mă înțelege greșit..Și uite..Ca să te convingi de asta..îți voi explica pentru ce am fost eu construit și care e scopul meu. Ce zici? Și așa stăm aici unul lângă altul să ne încărcăm bateriile..ne vom plictisi dacă nu comunicăm între noi..qu’est-ce que tu dis?

-Mbine..Cum spui tu..Oricum nu e ca și cum aș avea de ales..

-My brother..nu mai fi rău..uite..eu sunt Smartphone și sunt mâna dreaptă a stăpânului. Am multe aplicații, de la alarmă, pentru a-l trezi la timp să plece la serviciu, până la facebook, instagram, să poată vorbi cu cine vrea la orice oră. Am numere de telefon în agendă, am google chrome ca să poată căuta oricând orice informație, am aplicații pentru cardurile bancare, aplicații pentru magazine online, aplicații pentru muzică. Am tot ce își poate dori cineva. Sunt ca o enciclopedie. Știai că stăpânul poate scrie și notițe cu ajutorul meu? Sunt GE-NI-AL.

7459676_stock-vector-mobile-phone-cartoon
sursă foto: stockfresh

-Și foarte modest…

-Ar trebui să recunoști că sunt. Nu te-am impresionat până acum? Uite..sunt conectat la internet, am semnal bun..și în plus..am și jocuri faine. Vrei să vezi?

-Nu, mersi..Nu-s curios.

-Haide, haide, haide.

-Am zis NU!!

-Bine..( zise supărat Smartphon-ul). Atunci..de ce nu îmi zici de ce ai fost tu construit? Ce faci?

4933260_stock-vector-cartoon-laptop-computer
sursă foto: stockfresh

-După cum vezi, am ecranul de 6 ori mai mare decât tine. Am fost cumpărat pentru a eficentiza munca stăpânului, să poată scrie din orice loc, la orice oră. Bateria mea ține până la 12 ore ceea ce îi permite stăpânului să nu aibă nicio grijă. Sunt ușor de transportat, micuț, drăguț și foarte inteligent. Am comenzi vocale, am și eu aplicații și programe instalate..și am chiar și jocuri. Seara, după ce vin de la serviciu împreună cu stăpânul, mă pune la încărcat, apoi, mă așează pe birou și începe să se joace. Ador jocurile cu mașini. De stăpân nu mai zic.  Și-a cumpărat recent niște produse de Gaming și e așa de bucuros.

-Cum adică produse de Gaming?  Ce înseamnă GAMING?

-Păi..uite..vezi scaunul din fața biroului? Este un scaun gaming..Pe acela l-a cumpărat recent. Și a mai luat și mouse împreună cu mousepad. 

-Bine. Am înțeles. Dar ce e GAMING?

-Off..tu care erai așa deștept, nu știi? E vorba despre jocuri. Nu ai cum să înțelegi tu asta..De ce mă mir? Eu nu am jocuri SuperMario, Zumba și CandyCrush ca tine..Eu am Fifa, Need for Speed. Jocuri adevărate..Adrenalină.

-Bine.Cum zici tu. Mă pun la somn. Pa!

-Stai, Stai. Nu ți-am zis ce mi-a cumpărat stăpânul special pentru mine. Ca să fiu și mai drăguț.

-Bla,Bla,Bla.Și mai ziceai de mine că sunt modest…Bla, Bla, Bla.

-Deci să-ți spun..Fii atent..Într-o seară, stăpânul a căutat pe internet Accesorii laptop.  N-am dat importanță, dar, peste două zile, m-am trezit într-o geantă nouă, roșie, gata, gata de plecare. Nu ți se pare tare? Cred că mă iubește mult.

-Bla,Bla,Bla..Vaaaaaaaiii.. Low baterry. Pe legea mea! Ce se întâmplă? A ieșit încărcătorul din priză? Imposibil! Mă sting ușor!!!

-Vrăjeli!

……

-Smartphone? Mai ești? Zi ceva.Mi-e frică. Nu face glume din astea.

Bateria smartphonului a murit. Smartphonul s-a închis.

-Smartphon? Cred că vine și după mine..uite..1% baterie…Smartphone? Nu e amuzant!!

5 minute mai târziu, White s-a stins..


Stăpânul a venit din parc. Și-a scos câinele la plimbare și a lăsat telefonul și laptopul acasă la încărcat pentru că nu mai avea baterie la niciunul. S-a întors cu gândul să se apuce de muncă fiindcă a rămas în urmă la birou, dar și cu gândul să joace o Fifa cu băieții și să se relaxeze în scaunul său special pentru gaming.  Mare i-a fost mirarea când a pășit pe ușă. Totul beznă.

-Cum se poate una ca asta? Pe hol este lumină, la vecini este lumină.Numai la mine nu. Ce se întâmplă?

Fuge repede în cameră să-și ia telefonul să sune la dispecerat în speranța că va afla de ce nu are lumină. Telefonul- fără baterie. Se aruncă spre laptop..ultima speranță..să verifice dacă a plătit factura..Laptopul- fără baterie.. Era și imposibil oricum să caute ceva pe internet.. pentru că..ghiciți ce? avea nevoie de curent electric..pentru modem..

-Ce ghinion! Nu pot să cred. Cum de mi se întâmplă tocmai mie una ca asta? Acum când am atâtea de făcut? Ce voi face?

Noaptea se așterne încet, încet. Edward s-a cuibărit în canapea încercând să găsească o soluție. Ce se va face fără tehnologie? Oare chiar depinde întru totul de ea?

-Doamne..și am pus reminder pe telefon să mă anunțe când trebuie să plătesc nenorocita aia  de factură la electricitate. Cum am ratat asta? Ce mă fac eu fără lumină, fără telefon? Ce vor zice băieții când vor vedea că lipsesc de la Fifa? Că nu răspund? Că nu am telefonul deschis? Că nu sunt pe facebook, instagram.. Sunt un om mort.

Noaptea a trecut stingheră, iar în zori de zi, Edward a plecat direct la sediul celor de la XElectricity pentru a vedea care este problema. A aflat că nu a plătit facturile pe 2 luni ceea ce a condus la sistarea serviciului până la achitarea integrală a sumei plus taxele pentru redeschidere. Totul s-a rezolvat relativ repede.

-Ce bine e acasă. Ce bine e când ai electricitate. Ce bine e când ai telefon, laptop. Nu vreau să mai trăiesc fără tehnologie. Îmi voi comanda un alimentator pentru mașină ca să îmi pot încărca telefonul ori de câte ori am nevoie. Ia să vedem…deschid laptopul…totul merge bine…și..Ce-ar fi să scriu despre pățania mea? Ce ar fi să scriu despre subiectul:  Tehnologia la tine acasaDespre cât de importante sunt gadgeturile pentru mine, ce produse am, ce accesorii.


Mereu m-am întrebat cât de importante sunt gadgeturile pentru mine. Nu m-am născut cu telefonul lângă mine și nu am avut nici laptop să mă joc. Îmi aduc aminte cu nostalgie și acum primul telefon cumpărat de ai mei, cam pe la vârsta de 14 ani. Îmi aduc aminte și cum la 15 ani am primit un calculator. Ce fericire! Lucrurile s-au schimbat însă. Astăzi, copii se nasc cu telefon. Aș zice chiar, că se nasc live..pe facebook. Tehnologia ne-a acaparat ușor, ușor și ne-a dus spre dependență. De câte ori nu vi s-a întâmplat să ieșiți cu cineva la o cafea, să nu aveți telefoanele la voi sau baterie, și să nu știți ce să vorbiți?

Și totuși, nu ne dorim să trăim fără tehnologie. Nici eu, nici tu, nici toți oamenii din jurul nostru. Nu vreau să renunț la telefonul meu în care am toate pozele cu cei dragi, în care am scrise notițe, în care am multe aplicații care îmi ușurează munca de zi cu zi. Cu ajutorul telefonului comunic mai ușor, prin apeluri sau mesaje. Cunosc oameni noi pe rețele de socializare, am acces la diferite evenimente din orașul meu și din țară. Practic mă pune la curent cu tot ce se întâmplă. Nu vreau să renunț nici la laptopul meu, de pe care scriu cu mare drag, lucrez, ascult muzică, mă joc.  SĂ TRĂIESC FĂRĂ TEHNOLOGIE? NICIODATĂ!!

P.S.: Menționez că niciun smartphone și niciun laptop nu a fost rănit în această povestioară.

 Acest articol a fost scris pentru Proba 6 SuperBlog 2019- Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!

spacer-logo-500px-300x300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s