Cât costă visul de a avea o casă?

Salutare tuturor. În cadrul maratonului SuperBlog 2019,  Proba 7 vine ca o provocare din partea https://aia-proiect.ro/ pentru a scrie despre visuri și despre case, domeniu în care aceștia sunt specializați. „Cât costă cel mai frumos vis?”Fiecare dintre noi are câte un vis. Încă de când suntem mici, avem acest spirit de a ne dori ceva și neapărat să îndeplinim acel ceva. Fiecare etapă a vieții are visurile ei: de la școala de urmat, de la studii universitare, de la visul de a avea prima mașină imediat după promovarea examenului auto, de la visul de a avea o carieră, un job, bani, până a zbura din cuibul părinților și de a avea o casă…propria casă. Fie că vorbim de o garsonieră, apartament sau casă, avem acest vis la un moment dat care ne împinge să acționăm, să calculăm și să luam cele mai bune decizii pentru noi.Prețul visării te costă,însă, foarte mult.De ce zic asta? Pentru că de la visul inițial de a avea o casă , fiecare om are dorințele sale: ba vrea apartament dar nu îi place cum este proiectat și ar vrea o schimbare totală, ba vrea o casă, dar nu are teren ori are un teren dar nu știe cum să fie casa. Trebuie să calculăm fiecare pas, și ce să construim: case cu etaj,  case mansardă sau case parter.

Visul meu de acum este de a avea o casă…o casă a mea. Am început să îmi scriu pe hârtie cam cum aș vrea să arate casa visurilor mele și am ajuns la concluzia că mi-aș dori să locuiesc undeva la munte, într-o cabană, departe de civilizație și aproape de natură. Să respir aer curat,să alerg, să plantez legume și fructe și să mă bucur de viață. Însă, la o analiză mai profundă, mi-am dat seama că acest vis al meu nu este posibil..cel puțin deocamdată. Și asta pentru că am nevoie de lucruri practice, am nevoie de magazine, farmacii, școli, spitale în apropiere și multe altele de care nu m-aș putea lipsi momentan.

Casa visurilor mele cu siguranță va fi inspirată din casele bunicilor de la țară. Simple și cochete, dar totodată îmi doresc să îmbunătățesc această idee. Îmi doresc o casă nici prea mică, nici prea mare, cu mansardă , un mic balconaș unde să pot bea cafeaua dimineața, o curte plină cu brazi, iarbă și neapărat o grădină cu zarzavaturi,  grădiniță cu flori și o livadă.

Ce trebuie să știm atunci când ne hotărâm că suntem pregătiți să visăm la o casă?

  • Dacă ne hotărâm să construim casa visurilor noastre este necesar să ne interesăm de zone și oferte la terenuri. Recomand zonele liniștite, care îți oferă intimitate. Din fericire, se găsesc foarte multe locuri care așteaptă să fie descoperite.
  • Este necesar să analizăm foarte bine nevoile  noastre și ceea ce ne dorim. Cât de mare va fi casa? îmi doresc curte, grădină? Și în funcție de dorințe și bineînțeles de buget, alegeți varianta cea mai rentabilă, mai potrivită. Nu cred că vreți să vă treziți că nu e ceea ce ați visat, casa nu arată la fel cum v-ați imaginat.
  • După ce ați găsit terenul, trebuie să găsiți o echipă de proiectare pentru a vă ușura munca. Practic, toate ideile voastre vor căpăta viață cu ajutorul proiectantului. O simplă casă, va deveni acasă pentru voi.
  • Este important să vă gândiți și la ce dotări doriți în casă. Dacă încălzirea va fi prin pardoseală, dacă doriți șemineu, încălzire electrică. Toate acestea le veți discuta tot cu echipa de proiectare care vă va face o schemă amănunțită.
  • Stabiliți-vă bugetul de la început.Ce vă puteți permite, care sunt prioritățile, însă nu alegeți să vă construiți o casă din materiale ieftine pentru că vă asigur că veți plăti mai târziu mai mult.
  • Puneți accent pe izolația casei pentru că veți economisi bani la facturi. Nu alegeți o izolație cu materiale inferioare.

Arta nu este ceea ce vedem, ci ceea ce reușim să-i facem pe alții să vadă.-Edgar Degas

Care sunt criteriile obiective pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem un arhitect?

Este bine de reținut că orice lucru ieftin nu este neapărat de proastă calitate, și nici că orice lucru scump, este de o calitate superioară. Capcana în care pică majoritatea dintre noi este cea care include banii. Având o ofertă foarte mare pe piață, varietate și multe surse de informare, tindem inevitabil să comparăm prețurile. Și bineînțeles că ne lăcomim și alegem prețul cel mai mic pentru a ne mai rămâne niște bani în portofel pentru alte cheltuieli. Dar este asta o decizie înțeleaptă? Eu cred că NU! Și să vă spun și DE CE!

În primul rând, atunci când ne hotărâm să construim o casă, trebuie să ne gândim că o dată în viața facem acest pas și că acolo vom locui majoritatea timpului nostru.  Alegerea arhitectului trebuie făcută cu calm și conform dorințelor noastre.Este important să consultăm portofoliul acestuia și să vedem dacă ne regăsim cu stilul acestuia, dacă este  pe aceeași lungime de undă, dacă va înțelege exact ce ne dorim. În plus, un arhitect va avea întotdeauna o echipă în spate, ceea ce înseamnă că vom putea construi casa visurilor noastre cu ajutorul lor. Pe lângă toate acestea, pentru atragerea clienților, se fac diverse oferte, reduceri care sunt de neratat. Urmăriți în permanență site-urile celor care v-au atras atenția să fiți la curent cu tot ceea ce publică pentru a vă face o idee.

Cât costă visul de a avea o casă?

O casă se construiește cu dragoste, încredere și speranță. Casa devine acasă pentru noi și încercăm să ne creăm niște condiții pentru a ne bucura de orice moment. Întradevăr, casa costă și bani, foarte mulți bani, dar bucuria de a avea casa visurilor este neprețuită.


Articol scris pentru Proba 7 SuperBlog 2o19

AIA-Proiect-birou-de-proiectare

Un gând despre “Cât costă visul de a avea o casă?

  1. Pingback: Proba 7. Cât costă cel mai frumos vis?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s