Casa bunicilor nu se vinde!

„Una din cele mai norocoase lucruri ce ți se pot întâmpla în viață este, cred, să ai o copilărie fericită.„ (Agatha Christie)

Copilăria este cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla. Este cea mai puternică emoție, amintire. Îmi aduc aminte când eram copil și timpul mi se părea că e în favoarea mea. Aveam tot timpul din lume și nu mă grăbeam nicăieri.

Mi-am petrecut toată copilăria la țară, la bunici. Fără griji și multă distracție. Bunica îmi făcea toate poftele, de la scrijele coapte pe plită ( cartofi copți), până la gogoși, plăcinte poale-n brâu și porumb copt când era sezonul. Bunicul era cel care mă învăța treburile gospodărești: să dau apa și mâncare la miei, vaci și cai, să merg cu el la câmp după mâncare pentru animale, m-a învățat să greblez, să dau cu sapa și chiar să cosesc. Eram un copil care fugea de treburile casnice, îndreptându-se mai mult spre tipul băiețel, mereu să ajut și să-mi fac mândru bunicul. Eram mică și nu știam ce e acela greul. Făceam treburile cum mă pricepeam și mă bucuram din orice. Pe atunci nu era tehnologie și am învățat să iubesc natura, să cultiv legume, să plantez pomi și trandafiri, să prețuiesc viața și tot ce mă înconjoară. Lecțiile cele mai importante nu le-am primit de la școală, de la profesori, ci de la bunicii mei. Ei au fost cei care mi-au călăuzit pașii, m-au învățat ce e respectul, m-au învățat să iubesc animalele, m-au învățat ce e demnitatea și să țin mereu fruntea sus orice ar fi. Să nu mă dau bătută ușor și să lupt până la capăt. M-au învățat să nu fur și să iubesc oamenii, să îi accept așa cum sunt. Ei..bunicii mei..și aveau doar 4 clase..fiindcă au prins vremuri grele. Pentru mine au fost, sunt și vor rămâne un model.

Îmi amintesc cu nostalgie și mare drag de verile la țară, când alergam desculță prin iarbă cât era ziua de mare,iar noaptea priveam cerul înstelat pe nerăsuflate. Era magic. Era divin. Îmi amintesc de plăcintele bunicii cu brânză de oi, ceapă verde și mărar scoase din cuptor care erau la mare căutare între nepoți, de turtițele coapte pe plită și de borșul de găină făcut cu atâta drag pentru noi. Îmi amintesc și de primul meu cățel, Betty, un pechinez, pe care l-am crescut de când avea o lună, atât de mică era. Betty a fost camaradul copilăriei mele care mă urma peste tot și vorbeam orice, mai mult eu..

7f94aa27-fb02-4aec-8a7a-7b8024d541a8Astăzi, Betty nu mai este și nici bunicul…Copilăria mi-a trecut de mult, iar astăzi înfrunt realitatea zi de zi. Mi-a mai rămas bunica și casa lor, casa bunicilor, icoana copilăriei mele. Casa bunicilor este pe un deal, cu vedere spre sat , cu mulți copaci și floi. A rămas la fel, dar timpul și-a spus cuvântul. Astăzi pereții sunt coșcoviți, acoperișul are fisuri și plouă în casă, cerdacul casei este și el îngreunat de ani. Acum e liniște. Înainte să merg la casa copilăriei mele, fac o oprire la cimitir, la casa veșnică a bunicului, ca să-i aprind o lumânare. Apoi, cu tristețe în suflet, dar totuși cu bucurie, merg la bunica, singura care mi-a mai rămas, să-i trec pragul, să-i sărut mâna și să o îmbrățișez. Ne spunem ofurile și plângem împreună. Jelim și depănam amintiri care păreau de mult uitate. Chiar dacă anii bătrâneții sunt grei, nu se plânge și nu cere milă. Mă încurajează și mă face să mă descotorosesc de tot bagajul sufletesc cu care am venit. Îmi trag răsuflarea și pășesc timidă în tindă, acolo unde, eu și verișorii mei ne aliniam papuceii când veneam la bunici, apoi intrăm în casă, unde stăteam toți la masă și povesteam. Totul mi se derulează ca un film.  Casa asta este tot ce am rămas… de la copilărie. Casa bunicilor nu se vinde niciodată!d12844e8-d65c-4b93-a1b4-ffa281f957b0

Bunica, cât este de în vârstă, are grijă de această casă ca de un altar. Pentru ea este altarul vieții sale, toată munca lor de o viață, unde au crescut copii, nepoții și locul pe care îl vor vizita strănepoții  în memoria celor care au fost.

„Casa părintească nu se vinde, nu se vinde pragul strămoșesc..!” ( Fuego)

Trăim vremuri destul de aprige, iar cei care rămân cu o casă moștenire de la părinți, aleg de cele mai multe ori să o vândă, ca să nu mai aibă grijă. Fiecare face cum simte, cum consideră și ce este mai bine pentru ei. Bunicii mei m-au învățat că nu casa în sine are o valoare, ci locul…locul copilăriei. „ Atunci când noi nu vom mai fi, să aveți ca amintire, casa și grădina, iar noi, de acolo de sus, vă vom privi și vom zâmbi”- Așa spunea bunicul meu chiar înainte să plece dintre noi.. Nu-și dorea să vindem casa după plecarea lor, să nu o înstrăinăm, să avem grijă de ea.

80397a86-81d6-405b-8753-745c39cc1200

Ei s-au descurcat cum au fost vremurile. Au construit casa cu sudoarea frunții, din lut, modernizând-o pe parcurs cum au putut. Astăzi casa este îngrijită de bunica și vrea să o consolideze, ca să ne rămână nouă, copiilor și nepoților, o casă de vacanță, o casă de „tras sufletul”.5d4bf325-341d-4347-b69c-a450a4291cb5

De ce ar fi nevoie? În primul rând de acoperiș. Țigla de pe casă are peste 40 de ani și a început să plouă în casă. Pentru asta vom alege țigla metalică de la BILKA și asta pentru că:

  • este cea mai apreciată și vândută țiglă din România;
  • este la preț accesibil;
  • are o garanție de 30 de ani, iar dacă este montată corespunzător poate ajunge și la 50 de ani  ca durată de viață;
  • este rezistentă la ploaie, grindină,vânt, cât și împotriva condensului și razelor UV;
  • vine într-o varietate de culori de unde poți alege;
  • pune puțină rezistență pe casă pentru că are o greutate mică.

nuante-mate-si-de-baza.jpg

Cine ne va ajuta să luam țigla?  Magazinul online diviziadeacoperisuri.ro by Vindem-Ieftin.ro.

Ce mai vrem să facem? Vrem să cumpărăm și câteva plăci OSB pentru a înlocui pardoseala veche și găurită deoarece să montează cu ușurință.

Pentru a economisi bani, vom alege să montăm niște panouri solare pe acoperiș, care transformă energia luminoasă din razele soarelui, în energie electrică.

Totodată, dacă realizăm un scurt filmuleț în care să surprindem descărcarea sau montarea materialelor și vom publica recenzia video pe site ca să vadă potențialii cumpărători pentru a-i convinge să cumpere, vom primi automat 100 lei CASH înapoi la fiecare comandă. Garantat!ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-castiga-100-lei-

Ceea ce este foarte folositor, în cazul în care suntem indecise sau pur și simplu nu ne pricepem, Echipa Vindem Ieftin ne vine în ajutor și ne oferă consiliere gratuită pentru a alege ce este mai potrivit. În plus, transportul este gratuit în toată țara, iar marfa este livrată direct de la producător. Totul este în avantajul nostru. Suntem scutite de mers prin magazine, de stat la cozi, și în plus, avem garanție la materiale de la 10 până la 50 de ani.

Ieftin nu e un cuvânt care să exprime calitatea inferioară, ci un cuvânt care îmbracă informarea și negocierea unui produs pentru a lua mai mult, cu mai puțin, chibzuit. Nu mai plăti mai mult. Alege Vindem Ieftin! Aruncă o privire și te vei convinge!Tu ce ai vrea să consolidezi la casa copilăriei tale?


Casa bunicilor nu se vinde! Casa bunicilor se păstrează în amintirea lor pentru că acolo de sus când ne vor privi, să fie mândri de noi, să ne zâmbească. Oriunde vă aflați, să nu uitați niciodată locul unde v-ați petrecut copilăria, și mai ales, mâinile care v-au crescut cu atâta drag și iubire. Oriunde ați fi, purtați amintirea bunicilor vie și întorceți-vă la rădăcini…la casa bunicilor..căci aceasta..nu se vinde niciodată!


P.S.1: Vă recomand, ca după ce citiți acest articol, să ascultați melodia lui Fuego- Casa părintească  nu se vinde! și asta pentru a vă aminti..încă o dată de cei ce ați fost, ce sunteți și ce veți fi…

Articol scris pentru Proba 8 SuperBlog 2019, Tradițional sau modern? Cum achiziționăm în 2019 materiale de construcții? și dedicat în memoria bunicului meu. Cu siguranță, de acolo de unde este, e mândru de mine și de faptul că am pus aici..fărâme de amintiri din casa lui cea dragă!  Te iubesc și mi-e dor de tine!

Logo-VindemIeftin-300x300

Un gând despre “Casa bunicilor nu se vinde!

  1. Pingback: Proba 8. Tradițional sau modern? Cum achiziționăm în 2019 materiale de construcții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s