A de la Ana și C de la…Vitamina C

„Mens sana in corpore sano”-„Minte sănătoasă în corp sănătos!”

A, B, C, D, E…Câte vitamine sunt!  Povestea mea cu vitaminele datează de foarte mult timp. Încă de când eram mică, mama a fost cea care a pus accentul pe acest aspect, m-a învățat să mănânc sănătos și echilibrat, mi-a explicat ce sunt acelea vitamine și de unde le pot procura. Dacă ar fi să aleg o vitamină care mă reprezintă, pornind de la inițiala numelui meu, Ana, firește că aleg Vitamina A.

Vitamina-AVitamina A m-a urmărit peste tot. Îmi amintesc cum mama mă punea să mănânc câte un morcov pe zi fiindcă acesta mă ajuta să-mi păstrez ochii sănătoși. La început nu îmi plăcea fiindcă devenise prea cicălitoare și nu scăpam până nu îmi luam porția de morcov și vitamina A, dar m-am obișnuit. Mai târziu, fiind deja la liceu, profil științele-naturii, unde făceam destul de multă biologie, au apărut curiozitățile despre tot ce înseamnă organismul uman și ce pot face eu ca să îl mențin în formă. Mi-am construit treptat un regim alimentar bogat în vitamine, informându-mă ce rol are fiecare vitamină în parte și care sunt alimentele pe care le pot consuma. Așa am aflat că, pe lângă morcovul care nu lipsea din alimentația mea, pot mânca și cartofi dulci care conțin retinol (echivalând peste 90% din nevoia de vitamina A, având un efect anti-inflamator), și multe altele precum: spanacul ( crud- în salată, și nu fiert), gălbenușul de ou,  broccoli, pepene galben. Am descoperit și că, această vitamină, nu este benefică doar pentru vedere, ci și pentru imunitate ,ajută la dezvoltarea oaselor puternice, menține sănătatea părului , dinților și gingiilor și previne îmbărânirea pielii. Așa am introdus în rutina mea de îngrijire a tenului, produse care conțineau vitamina A, fie ele măști sau creme, sau chiar capsule pe care le aplicam direct pe fața curată.

Tot din curiozitate, am început să iau la puricat fiecare vitamină,să aflu care este rolul ei și mai ales, cum o pot procura. Mama era cea care îmi cumpăra vitamine în sezonul rece pentru că imunitatea mea era una scăzută și de cele mai multe ori mă alegeam cu câte o răceală. Deși nu se regăsește în prenumele meu, vitamina C este pe lista celor preferate de mine și vă spun și de ce. Vitamina C este preferata mea deoarece mama îmi spunea că ea mă ajută să am poftă de mâncare, iar eu eram bucuroasă că o faceam fericită fiindcă mâncam tot din farfurie. Bine..și pentru că are un gust bun, îmi întărește imunitatea, reduce simptomele de gripă sau răceală, îmbunătățește textura pielii. Consum des portocale, ardei roșu, ardei iute,  roșii, ananas, kiwi, iar când nu am timp să mănânc unul din alimentele menționate, am mereu cu mine o cutiuță cu Vitamina C.

 

Nu pot să nu menționez și despre complexul de vitamine B și vitamina D fiindcă și ele fac parte din viața mea. Obișnuiesc să iau Calciu cu D3 pentru că nu consum alimente care să conțină Calciu și am o carență. Vitamina D3 ajută Calciul să se distribuie acolo unde am nevoie fără să mă trezesc cu alte probleme cum ar fi calcifiere și multe altele la care nici nu vreau să mă gândesc. Complexul de vitamine B mă ajută să mai reduc din oboseală, să-mi păstrez un sistem nervos la o funcționare optimă, dar și la menținerea sănătății pielii, vederii, funcționarea normală a inimii și la imunitate. Farmacia la Preț Mic  pune la dispoziție o gamă variată de vitamine și în plus, beneficiați periodic de promoții: Mai mult cu mai puțin, pentru sănătatea organismului nostru.

„Mens sana in corpore sano”-„Minte sănătoasă în corp sănătos!”

Este foarte important să ne menținem organismul într-o stare excelentă, atât din punct de vedere fizic, celular cât și mental. Trebuie să învățăm să avem un stil de viață sănătos, să consumăm cât mai multe alimente bogate în vitamine, iar acolo unde corpul nostru ne dă semnale că nu asimilează din ce mâncăm noi, să îl ajutăm cu suplimente, vitamine. Corpul nostru este ca un altar….depinde doar de noi cum vrem să fie..


Articol scris pentru SuperBlog 2019, Proba 11- Vitamina Ta, Inițiala Ta, Povestea Ta

farmacia-la-pret-mic-logo_1567539295

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s