Un dans de lumini

E toamnă și frig. Vara și-a luat de mult rămas-bun și ne-a lăsat sufletele reci. Miroase a toamnă. Totul în jurul nostru este mai gri, mai fad, fără strălucire. Oamenii sunt grăbiți fiecare în treburile lor. Sunt ca niște insecte care fac aceleași lucruri zi de zi. De ce e toamna asta așa de plictisitoare? Oare așa sunt toate toamnele?Kevin a terminat de mult facultatea, dar nu și-a găsit de muncă în domeniu. Așa că, a preferat să lucreze la un fast-food din oraș. Programul nu era chiar pe placul lui, dar făcea tot ce putea mai bine fiindcă trebuia să trăiască din ceva până se va ivi un loc și pentru el. Zi de zi trăia cu speranța în suflet și visa cu ochii deschiși..că va fi un arhitect de succes.. Viața însă, nu este chiar așa de prietenoasă, realitatea este alta și din păcate toți ne confruntăm cu asta la un moment dat.

-Kevin!!! Iar ai întârziat! Ce se tot întâmplă cu tine? Nici măcar nu ai aprins panoul LED. E noapte! Hellooo! Cum vrei să fim văzuți?

-Iartă-mă, Amanda. Nu trec printr-o perioadă prea buna a vieții mele. Ai dreptate. Am întârziat. E vina mea și îmi pare rău. Am fost distras de lucrurile din jurul meu..Tu ai văzut ce ceață e afară?

-Da,bine,dragă! Și ce ai vrea? Să fie ceață și înăuntru? No way, honey. Ești tu cam în ceață. Hai, aprinde odată panoul LED și la treabă. Gata cu vorba!

-Bine,Amanda.Cum spui tu.- și aprinse panoul Led unde erau scrise frumos numele fast-food-ului și ofertele la mâncare.

-Kevin, vrei să nu mai visezi cu ochii deschiși? Muncim și noi în seara asta? Stai tot și te holbezi la lumina aia. Ce tot ai? Vrei să mergi la o farmacie să îți iei ceva, poate, poate ieși din starea asta? Un magneziu, poate un calciu?

-Sunt bine. Ce frumoasă toamnă. Ce ceață, ce frumos!

-Tu clar ai picat din pat înainte să vii la muncă. Uite cum facem, îți țin eu locul pentru 30 de minute. Ia-ți haina și du-te până la farmacie. Pentru liniștea mea, a ta. Du-te și fă o plimbare.

-Ești sigură?

-Da! Mișcă-ți fundul ăla odată!

-Mulțumesc. Te iubesc!

-Bla,bla.. Paaaa!


Oare ce gândesc oamenii? Ce o fi cu atâtea reclame luminoase Parcă totul e doar lumini de când cu ceața asta deasă. Totul pare desprins din ceva magic, totul parcă e din altă lume, o lume a culorilor. Uite, aici e o farmacie..și are o cruce luminoasă verde.. Ce înseamnă asta? Că voi ajunge în Raiul medicamentelor? Sau..poate că e multă verdeață acolo.. Ohh..nu..cred că de fapt vrea să ne arate că aici găsim viață.. Da! Da! Da! VIAȚĂ! Oare cum sună: Dați-mi și mie puțină viață să fiu verde ca ledul de la intrare? Absurd! Și totuși ingenios. Oamenii nu ar distinge că este o farmacie dacă ar trece pe lângă ea. E un mod drăgut să semnalezi că ești acolo oricând cineva are nevoie. Și în plus..îți arată și cât de frig sau cald e afară…Ups. Doar 6 grade?  Brrr…Ohhh, dar stai, îți mai afișează și data, ora. ..ca să nu uiți în ce eră trăiești. Începe să-mi placă. Acum m-am prins. Toate luminile astea din jurul meu semnifică ceva. Fiecare interprindere, magazin, farmacie are câte un panou luminos care îi ajută să fie vizibili noaptea, dar nu numai. Panourile sunt geniale! Da! Geniale!  Pentru că îți fac cu ochiul și nu poți să treci pe lângă ele fără să citești ce scrie. Cred că am înnebunit. Văd doar un dans de lumini- roșu,verde..în tandem. Mirific. O iau razna. Mă întorc la muncă. Vin mai târziu la farmacie. Mulțumesc!


Articol scris pentru SuperBlog 2019, Proba 15 Tehnologia Premium outdoor, din prezent în viitor

smarsoft-logo-500px-300x300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s