Care este cadoul perfect sau ce cadouri oferim celor dragi

Știm cum toții cât de greu ne este să alegem un cadou pentru cei dragi. Fie că e zi onomastică, Crăciunul sau pur și simplu vrem să facem un cadou fără motiv, ne ia foarte mult timp alegerea lui pentru a nu da greș și bineînțeles să fie pe plac.Cadourile sunt speciale, iar oamenii care dăruiesc sunt de asemenea speciali. Se spune că fiecare dăruiește ce are în suflet, iar atunci când vine vorba de cei dragi, ne străduim să găsim cadoul perfect care să le aducă zâmbetul pe buze, să îi bucure, să simtă cât de importanți sunt pentru noi. Cel mai greu poate fi, după unii, să găsești un cadou personalizat fiindcă sunt fel de fel de opțiuni și nu știi care ar fi mai potrivit. Îmi amintesc că înainte de fiecare Crăciun, fac o listă (la propriu) cu cei dragi și cu ce aș vrea să le pun sub brad. Știu că poate pare ciudat, dar credeți-mă că funcționează și mă face să fiu mai organizată și relaxată. De-a lungul timpului am făcut multe cadouri în funcție de dorințele celor dragi, de nevoi, de lipsuri, de necesități, dar mai ales, am făcut cadouri din suflet. Mi s-a dovedit că cele mai apreciate cadouri au fost cele care au avut ceva de spus și au arătat cât de mult înseamnă pentru mine.

Îmi amintesc cum într-un an de Craciun, i-am făcut mamei în dar un fier de călcat pe lângă alte mici cadouri. Știam că cel vechi s-a stricat și chiar era nevoie de unul nou. Zis și făcut. Când a venit timpul să luăm fiecare cadourile de sub brad, mama a nimerit fix fierul de călcat ( obișnuiesc să împachetez frumos și să atașez câte o etichetă cu numele fiecăruia, iar fiecare cadou este ambalat separat pentru a crește suspansul). Și acum văd privirea mamei când a desfăcut bucuroasă cadoul și a văzut ce e. S-a întristat oarecum, iar eu m-am simțit prost pentru că nu mi-am dat seama că aș putea să o fac să se simtă așa. Am înțeles că un fier de călcat nu este ceva personalizat , că nu doar mama trebuie să calce în casă și că mai degrabă este un obiect care poate fi cumpărat în oricare perioadă a anului nepurtând numele de cadou. Trecând de episodul cu acest fier de călcat și implicit la desfacerea de alte cadouri, am văzut o bucurie în ochii mamei când a văzut că are o pijama noua și ciorapi. Asta este o tradiție de familie, căci mereu când eram mici, mama obișnuia să ne cumpere, mie și fratelui meu, pijamale și ciorapi, iar acum, când am crescut, duc această tradiție mai departe, părinții devenind copii și noi Moș Crăciun.

Cadourile sunt frumoase și sunt cea mai fericită atunci când dăruiesc câte ceva celor dragi indiferent de perioada anului. Când văd ceva ce îmi place și sunt sigură că și celor dragi mie le-ar plăcea, nu stau pe gânduri. E neprețuită reacția atunci când oferi un cadou fără motiv, sărbătoare.

Care este cadoul perfect pentru cei dragi? Nici eu nu știu. Eu le cumpăr în fiecare an de Crăciun pijamale cât mai frumoase, ciorapi, tricouri, pluovere, cămăși, dar și obiecte care să îi amuze, obiecte care să îmi lase amprenta. Spre exemplu, în acest an am ales să dăruiesc o carte personalizată unde vor fi poze cu noi și care va rămâne mereu în ciuda trecerii anilor. Este un cadou inedit, original și de neprețuit. Telefoanele noastre au un număr maxim de memorie, cardurile la fel, iar de cele mai multe ori, nu ne mai uităm la pozele din anii trecuți cu cei dragi. Cu această carte, avem păstrate amintirile, iar de fiecare dată ne putem uita, răsfoind-o la o ceașcă de cafea sau ceai, singuri sau cu cei dragi. Cred că asta înseamnă să le arăți celor dragi ce înseamnă pentru tine: înseamnă prețuire, iubire, respect și acasă…fiindcă acasă este acolo unde sunt cei dragi, unde sunt amintirile, clipele frumoase. 

Cadoul perfect nu există de la prima vedere, ci doar atunci când îl privești cu inima, nu doar cu ochii. Pare complicat dar nu este. Asta îmi amintește de un alt cadou dăruit tot de Craciun. Am ceva cu această perioadă fiindcă acesta este momentul când toți cei dragi mie se întorc acasă, avem timp să povestim, să dansăm, să cântăm și să ne bucurăm de familie. Acum ceva timp, am complotat cu fratele meu să îi luăm tatălui nostru un cadou. I se stricase telefonul și tot nu avea timp să meargă să își cumpere altul pentru că mereu lucra, folosind un telefon vechi de prin anii 2000. Știind ce mult are nevoie și că oarecum nu voia să cheltuie bani pe unul nou, mulțumindu-se cu ce avea, noi am hotărât să îi cumpărăm unul. Zis și făcut. Am găsit telefonul perfect pentru el și l-am achiziționat. L-am împachetat frumos , i-am lipit o etichetă cu numele lui și l-am așezat sub brad lângă celelalte cadouri. Pe lângă telefon, am mai cumpărat și alte cadouri precum: pijamale și ciorapi ( ce vorbeam mai sus), un portofel, o cămașă și un pluover. După ce a colindat fiecare și a spus câte o poezie, am trecut la cadouri pe fundalul colindelor ascultate în surdină. Când a venit rândul să desfacă ambalajul unde era telefonul și când a văzut ce este, nu îi venea să creadă. Brusc, tatăl nostru s-a transformat într-un copil și a început să plângă de fericire, de emoții, de  mirare. Era un amalgam de sentimente și emoții. Pur și simplu nu îi venea să creadă că noi,  am strând bani, am economisit ca să îi luăm lui un telefon. Poate pentru mulți nu e mare lucru, dar pentru noi este. A fost un moment foarte emoționant și cu siguranță unul memorabil. Nu totul a fost despre cadoul în sine, ci despre iubire necondiționată, despre apreciere, despre ce reprezintă el pentru copii lui. Asta m-a impresionat profund și de fiecare dată mă emoționez până la lacrimi când îmi amintesc acel moment.

Vedeți voi, nu contează cât valorează un cadou, din punct de vedere material mă refer, ci cum este dăruit, adică din suflet. Vă spuneam de o carte personalizată și cum am ales ca în acest an, pe lângă alte cadouri, să o ofer celor dragi. Deja am comandat una pentru logodnicul meu și sunt foarte încântată. Bineînțeles că nu i-am arătat-o, dar pentru voi, cititorii mei, voi face o excepție. În primul rând, îl voi pune să promită că nu va citit acest articol ( pentru că da..îmi citește fiecare articol indiferent de ce tâmpenii scriu pe aici), iar în al doilea rând vă las așa un demo despre cum arată cărticica. De asemenea, dacă vă place ideea, vă invit să căutați pagina celor de la carte cu personalitate unde veți găsi cele mai frumoase idei despre cum să le spuneți celor dragi cât înseamnă pentru voi.

Carte pentru iubit

d63db024-79b5-4799-a558-15810eeed5ca.jpg


Articol scris pentru SuperBlog 2019- Proba 24 Ce cadouri oferim celor dragi?

cartecupersonalitate-logo-500px

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s