7 zile

Îmi amintesc primul an de facultate ca și cum ar fi fost ieri. Nu știam prea multe, aveam emoții foarte mari și urma să locuiesc cu câteva fete pe care nu le mai văzusem în viața mea. Unde altundeva dacă nu la căminul studențesc?Lucrul acesta mă înfiora. Cum puteam eu, care aveam propria cameră acasă la părinți, să împart camera cu niște fete străine? Mi-am zis că nu va fi așa de greu și că mă voi adapta. Așa a și fost. Însă, astăzi nu vreau să vă vorbesc despre toată experiența mea în cămin pentru că nu mi-ar ajunge cuvintele și nici timpul. Astăzi este despre Zena, o fată din Africa venită la studii în România.

Zena este o fată foarte frumoasă, cu ochii mari ș negri, pielea cafenie și cu un zâmbet care te face să te simți cea mai importantă persoană. Am cunoscut-o în căminul în care stăteam întâmplător chiar în primele zile de când a venit. Era sfârșit de toamnă, iar iarna începea ușor, ușor să își facă simțită prezența. Ne-am împrietenit repede. Stăteam de vorbă ore întregi la canapele ( așa se numea locul unde ne vedeam, la parter unde stătea domnul de la pază) și vorbeam fel de fel de lucruri. Cred că a fost o chimie între noi de la început și așa am ajuns să îi fiu profesoară de limba română. Își dorea foarte mult să învețe cât mai repede și pentru asta m-a rugat să îi dau meditații. Mi se părea fascinant. Mă simțeam în sfârșit apreciată și folositoare. Și ca să fiu sinceră, în adâncul sufletului mereu mi-am dorit să pot învăța pe cineva ce știu, să fiu profesoară. Am acceptat să o ajut și așa am devenit bune prietene. Multă lume vedea acest fapt ca fiind ceva ciudat: o româncă, albă, blondă, ochi albaștri cu o africană. Eu, în schimb, eram foarte mândră și nu mă interesa ce spun gurile rele.

Într-o zi Zena a venit la mine și mi-a zis:

-Știi, la mine în țară e foarte cald și port doar haine subțiri: tricouri, pantaloni scurți. Aici, în România, începe să fie frig. De fapt, a fost frig încă de când am aterizat, dar mi-am zis că nu e mare lucru. E diferența de temperatură și mă voi adapta. Nu mă așteptam să fie ca la mine în Africa, 40 de grade, dar nici -3 grade. Da! Astăzi dimineață, când mergeam la facultate, erau -3 grade. Mi-a înghețat și sufletul. M-am îmbrăcat cu un tricou, 3 bluze și tot frig mi-a fost. Așa trăiți tot timpul?

-Da. Nu e nimic ciudat în asta. Iarna se apropie și e normal să fie mai rece. Dacă vrei, îți pot împrumuta niște haine să îți țină de cald.

-Nu. Nu vreau. Nu mă înțelege greșit. Îmi plac hainele tale, dar nu m-aș simți eu bine. Uite, înainte să vin în România, am strâns niște bani pentru a mă putea descurca aici. Apoi, am aflat că voi primi și bursă. Îmi voi putea plăti căminul, îmi voi cumpăra de mâncare și vreau să mergem la shopping. Vreau să îmi cumpăr haine pentru sezonul de iarnă, doar că nu mă prea pricep și voiam să te rog pe tine să mă ajuți. ( am tradus în română ceea ce mi-a zis în engleză)

-Nicio problemă. Când vrei, mergem la cumpărături.

Zis și făcut. Am colindat prin tot orașul, prin mall, prin magazine și nu am găsit nimic pentru Zena. Ba hainele erau prea scumpe, ba nu i-a plăcut nimic ori pur și simplu nu aveau mărimea ei. Misiunea era mai dificilă decât mă așteptam. Începusem să nu mai dorm noaptea pentru că mă luau gândurile. Atunci a fost momentul în care am căutat pe internet și am găsit un site, Answear, unde găseam tot ce avea nevoie Zena: de la cizme de iarnă până la sacouri, geci și tot ce îți puteai dori. Așa că, am fugit repede în camera Zenei în plină noapte ca să îi arăt ce descoperisem.

-Hei! Trezește-te! Îmbracă-te și vino la canapele să îți arăt ce am găsit.

-You`re crazy girl! Mă îmbrac și vin.

Până s-a schimbat ea, eu m-am așezat pe una din canapelele de la parterul căminului și am început să îi caut haine pentru iarnă. Mi-a venit ideea să stabilesc un buget maxim și să realizez 7 ținute pentru fiecare zi a săptămânii. Părea dificil la început, dar am luat totul ca pe o provocare. Bugetul maxim era de 2000 de lei și 7 ținute.

Planul arată cam așa:

Îi trebuia neapărat o geacă, iar pentru asta am ales un model de culoare deschisă pentru că am observat că așa îi stă cel mai bine.  Am găsit o geacă potrivită și costă 419.90 lei la reducere. Perfect.

large_img_2088836

Aceasta va putea fi purtată în toate cele 7 zile ale săptămânii.

Al doilea lucru de care avea nevoie era o pereche de încălțăminte  pentru a putea înfrunta frigul și zăpada.Am ales o pereche de botine care costă 186,90 lei la reducere. Sunt comode, țin de cald și sunt pe stilul ei.

large_img_2001214

Având în vedere că are câteva perechi de blugi, nu este necesar să mai cumpere alții. Așadar, ne vom concentra pe partea de sus și vom căuta pluovere călduroase, hanorace, cardigane.

Pentru ea am ales câteva modele care cu siguranță îi vor plăcea. Vă las mai jos câteva poze și prețurile pentru că, am promis că mă voi încadra în cei 2000 de lei. După calculele mele, până acum avem 606,8 lei cheltuiți ceea ce înseamnă că de banii rămași trebuie să cumpărăm 7 piese vestimentare pentru partea de sus. Aici vine suspansul.

Luni: 129.90 lei la reducere

large_img_2131489

Marți:  96,90 lei la reducere

large_img_2074196

Miercuri: 111, 90 lei la reducere

large_img_2080240

Joi: 111.90 lei la reducere

large_img_2001490

Vineri: 89.90 lei la reducere

large_img_2027517

Sâmbătă: 419.90 lei la reducere 

large_img_1960078

Duminică: 89.90 lei la reducere

large_img_2132791

TOTAL: 1.657.1 LEI din 2000 LEI buget maxim

Heiii. Ce faci acolo?

-Uite am găsit astea pentru tine. Ce spui?

-Sunt super frumoase. Mulțumesc. Știi ce lipsește?

-Ce lipsește?

-O geantă casual.

-La asta nu m-am gândit. Hai să căutăm împreună geanta perfectă! Ne încadrăm în buget.

 

Și uite așa am reușit să mă încadrez în bugetul alocat și să realizez 7 ținute pentru prietena mea din Africa. Povestea este una reală. Draga mea, Zena, te salut și te îmbrățișez. A ta prietenă pentru toată viața!


Articol scris pentru SuperBlog 2019, Proba 28 – 7 ținute de iarnă de pe ANSWEAR.ro

answear_logonou_1567633518-300x300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s