Salvează energie și bani

Salutare. În articolul de astăzi vom vorbi puțin despre consumul de energie, cât și cum putem să o salvăm.Poate că ai să crezi că e vorba despre cum ne organizăm la locul de muncă și cum putem avea mai multă energie fără a bea cafea. Cu siguranță vom discuta și despre acest subiect în  articolele ce vor urma. Până atunci, astăzi vreau să îți fac cunoștință cu un certificat energeticTe vei întreba ce este și cum îl poți obține, cum influențează starea și productivitatea la locul de muncă și multe alte întrebări. Răbdare. Să o luăm pe rând.

Acest certificat energetic oferă informații despre performanța energetică a unei locuințe, încadrând-o într-o clasă energetică în funcție de consumul de energie anual. Spre exemplu, locuințele care au fost încadrate în clasa A prezintă cel mai scăzut consum de energie, iar cele încadrate în G, au cel mai ridicat consum de energie.certificat-energetic1

Practic, dacă te-ai încadrat în clasa A, vei plăti mai puțin, iar confortul va fi ridicat. Spre exemplu, pentru modernizarea clădirilor este necesar să fie consultat un auditor energeticAcesta va realiza un audit energetic prin care va analiza reabilitarea termică a clădirilor fiind redus considerabil consumul de energie, facturile scad, iar confortul crește. Practic, căldura nu se pierde, iar perioada de încălzire a clădirii scade. Minunat, nu?

Cum ne face asta să ne simțim și cât de important este să lucrăm într-un mediu care ne asigură confortul? certificat-energetic-24-ore

  • Din experiență, îți spun că iarna îți vei da seama. Atunci când vii dimineața la birou și găsești frig e cu adevărat crunt. Să nu mai zic că durează cam 2 ore până când acesta să se încălzească. Devine frustrant și bei o cană cu ceai fierbinte sperând că te vei încălzi mai rapid. Să nu mai amintesc că îți simți creierul înghețat și nu poți lucra. Cel puțin, eu așa sunt.
  • Nu-ți mai auzi colegele vătiându-se că e frig. E liniște și asta e tot ce contează când ai mult de lucru: tabele, dosare. Iubesc liniștea și să pot lucra..în liniște.
  • Vorbind de frig, există posibilitatea să răcești des. Imunitatea ta scade des ceea ce înseamnă că îți vei lua concedii medicale. Șefului nu îi va conveni acest aspect și e posibil să stai în concedii pentru mai mult timp.
  • Poți purta haine subțiri. Nu e nevoie să îmbraci 2 pluovere și 2 geci în interior dacă lucrezi într-o clădire cu un consum de energie clasa A. Ceea ce înseamnă că nu vei mai răci. ( știi tu..când stai înfofolit în interior și ieși tot așa afară, transpirat fiind, e cam semn rău).
  • Dacă lucrezi de acasă, poți sta lejer în lenjerie intimă, confortabil, iar facturile va fi mici. Asta înseamnă că vei economisi bani cu care vei putea face cumpărături de BlackFriday. Super afacere.

Investește în confortul propriei tale locuințe sau trimite-i șefului un bilet prin care să îl pui la curent cu salvarea energiei și a angajaților- Certificat energetic.  Pe data viitoare!


Articol scris pentru SuperBlog 2019- Proba 18  Pledoarie pentru energie

logo_Avizez-300x251

Lasă un comentariu